Lars van Meijel die het Irish Challenge met 68 slagen begon heeft er geen goed vervolg tot nu toe aan kunnen geven. Op vrijdag werden het 73 slagen (-3) en op zaterdag liet hij nog een slag meer noteren met 74 slagen (+4). De 28-jarige (foto) kwam daardoor met 1-onder op de gedeelde 35e plaats terecht.

Todd Clements heeft een indrukwekkende voorsprong van vijf slagen genomen in de laatste ronde van de Irish Challenge. Onder zware omstandigheden op de The K Club kwam hij binnen met een ronde onder par en wel met 70 slagen.

De Engelsman had twee slagen voorsprong toen hij zijn derde ronde begon en breidde die voorsprong gedurende de middag strategisch uit tot 15-onder par. Op vijf slagen afstand staat de Ier Gary Hurley, die ook indruk maakte met een drie onder 69 om de tweede plaats op tien onder par te bereiken.

“Ik heb mentaal hard gewerkt en ik had het gevoel dat ik mijn hoofd koel hield”, zei hij. “Ik ben heel blij met hoe ik speel, een aantal echt solide dingen in moeilijke omstandigheden en ik heb het gevoel dat het zijn vruchten afwerpt”, aldus Clements.

Het Franse duo David Ravetto en Gary Stal deelt de vierde plaats met de Italiaan Stefano Mazzoli op acht onder par, met een groep van zes spelers, waaronder de winnaar van vorige week Alejandro del Rey, een schot verder terug op een gedeelde zevende plaats.

Robbie van West miste eerder helaas de cut met 75 en 72 slagen (+2).

Irish Challenge: Lars van Meijel door in Ierland helaas exit voor Robbie van West

Irish Challenge: Uitstekende start van Lars van Meijel in Ierland