Sean Crocker neemt een voorsprong van twee slagen in de laatste dag na de eagle op de 18e. Graeme Storm sloeg een briljante hole-in-one op de 17e om een prijs van 20.000 pond veilig te stellen. Darius van Driel wist opnieuw onder par zijn ronde te eindigen en staat nu met 8-onder 41e in het klassement.  De Nederlander opende in het toernooi met 70 slagen maakte op de tweede dag 68 en nu opnieuw 70.

Crocker startte met een baanrecord met 63 slagen om Hero Open na de eerste dag de leiding te nemen. Zijn record werd op dag twee verbroken door twee spelers die in 61 slagen rondgingen. Crocker bleef op koers voor een overwinning nadat hij op het laatste moment een eagle had gemaakt om zo twee slagen voorsprong te houden met nog één ronde te gaan.

De Amerikaan maakte ook vier birdies, één bogey en een dubbel bogey in testomstandigheden op de golfbaan van Fairmont St Andrews om te tekenen voor een derde ronde van 69 slagen.

De Zweed Jens Dantorp volgt de leider op twee slagen afstand. David Law en Adrian Otaegui kunnen met 15-onder ook nog steeds voor een verrassing zorgen.

Daan Huizing miste eerder de cut in het toernooi.

Hero Open: Darius van Driel klimt en door Daan Huizing mist de cut in Schotland!

Hero Open: Daan Huizing en Darius van Driel onder par!