De Nederlanders Darius van Driel en Daan Huizing wisten ook hun tweede ronde onder par binnen te brengen met respectievelijk 68 en 69 slagen. De twee kwamen daardoor op 6 en 4-onder voor het toernooi en wat werd de cut 5-onder. Uiteindelijk was het de dubbel bogey op hole 1 die Huizing de cut liet missen. Huizing lag in tweeën op de green maar maakte een 4-putt!

Er was ook weer een nieuw baanrecord en wel met 61 slagen. De Zuid-Afrikaan Wilco Nienaber en de Schot Ewen Ferguson wisten dit in hun tweede ronde te realiseren en waarbij nog even moet worden opgemerkt dat de laatste alleen al op de tweede negen van de golfbaan van Fairmont St Andrews acht birdies wist te maken!

De 25-jarige Amerikaan Sean Crocker (foto) behield de leiding in het Hero Open. Hij wist na zijn 63 slagen op donderdag, wat trouwens ook een baanrecord was, nu in 66 slagen rond te gaan waarmee hij zijn score op 15-onder bracht.

De Schot Scott Jamieson staat tweede op 1 slag afstand. Vijf spelers volgen op twee slagen afstand en wel de Engelsen Jonathan Thomson en Ross Fisher, de Schot David Law, de Spanjaard Adrian Otaegui en de Zweed Jens Dantorp.

Hero Open: Daan Huizing en Darius van Driel onder par!