Darren Clarke verzekerde zich van zijn eerste grote titel bij de senioren met een nipte overwinning in Schotland in het Senior Open. Zijn overwinning plaats hem bij spelers Gary Player, Bob Charles en Tom Watson die en The Open en het Senior Open in hun carrière hebben gewonnen. Clarke won eerder The Open in 2011 op de Royal St George’s Golf Club    

De Noord-Ier Darren Clarke hield een late aanval af van voormalig Ryder Cup-aanvoerder Padraig Harrington om met een slag voorsprong en 10-onder zijn overwinning te behalen na een door het slecht weer vertraagde laatste ronde.

Clarke maakte een birdie op de laatste par-vijf hole en kwam met een een-onder, 69 slagen van de green af op de King’s Course in Gleneagles. Harrington, die vier van zijn laatste vijf birdies had gemaakt eindigde zijn ​​laatste ronde met 67 slagen en kwam dus net een slag tekort voor een play-off. 

Mauricio Molina, Doug Barron, Ernie Els, Thongchai Jaidee, Steven Alker en Paul Broadhurst eindigden met 8-onder gedeeld derde.    

​Clarke verdiende met zijn overwinning ruim 400.000 euro en Harrington kreeg een cheque van bijna 300.000.