Richie Ramsay heeft een zevenjarige overwinningloze tijd kunnen verbreken met een dramatische overwinning in het Cazoo Classic. Ramsay, die eerder dit seizoen nipt de overwinning in het Betfred British Masters miste, behaalde een vierde DP World Tour titel in zijn carrière en de eerste weer sinds het Trophee Hassan II in 2015. 

De nummer 329 van de wereld behaalde een schitterende finish op een boeiende laatste dag op Hillside Golf Club, waarbij hij op drie van zijn laatste vijf holes een birdie maakte om met een ​​laatste ronde van 69 en 14-onder het toernooi te eindigen. Voor hem was er een cheque van bijna 300.000 euro.

Paul Waring had eerder het clubhuis doel op 13-onder weten te maken en moest wachten tot iedereen binnen was. Julien Guerrier gleed weg naar een derde plaats die hij samen deelde met onder andere Daan Huizing! Voor Huizing (foto) was er een flinke cheque van ruim 77.000 euro. Hij ging gedurende het toernooi rond in 68, 68, 71 en 69 slagen (-12)

Darius van Driel eindigde in Engeland na 71, 71, 71 en 70 slagen met 5-onder gedeeld 29e en dat was goed voor een cheque van ruim 15.000 euro. 

“Het belangrijkste voor mij was dat ik mijn dochter een belofte deed en ik verbreek geen beloften aan haar,” zei Ramsay. “Ik zei dat ik een trofee zou krijgen en deze is voor haar, het voelt zo ongelooflijk.”

Guerrier leek naar een overwinning te gaan tot de drie-putt voor bogey op de 13e. Een andere drie-putt op de 15e deed hem terugvallen naar een deel van de leiding toen Ramsay back-to-back birdies maakte vanaf de 14e, terwijl Waring een tap-in birdie maakte op de 17e stonden er drie bovenaan op 13-onder.

Ramsay schoof naar voren toen hij een birdie van dichtbij maakte op de voorlaatste hole, waar Guerrier wat slagen verloor nadat hij zijn afslag in de bomen sloeg en deze eruit moest hakken en een bogey maakte. De Schot Ramsay vond de rough vanaf de 18e tee, maar wist zijn tweede in de buurt van de green te krijgen en met twee puts maakte hij zijn ​​winnende par.

De kampioen van 2019 Marcus Kinhult eindigde net als Huizing op een gedeelde derde plaats na het beëindigen van zijn laatste ronde in 67 slagen en met de Schotse Grant Forrest ook in de groep twee slagen terug dankzij een twee-onder 70.

DP World Tour: Daan Huizing stijgt in klassement Darius van Driel ook door in Engeland!