Rome, 23 juli 2022 – Gregorio De Leo wint zijn 3e toernooi van het seizoen en stelt zijn Challenge Tour-kaart voor het seizoen 2023 daarmee veilig. Hij behaalde zijn derde overwinning van het seizoen op de Roma Alps Open 2022 met een totale score van 20-onder par. Twee van de vorige winnaars van dit seizoen: Stefano Mazzoli en Gary Hurley sloten het toernooi af met een gedeelde 2e plaats met 17 onder par. Op de 4e plaats met 16 onder par eindigde de Nederlander Davey Porsius. Alex Esmatges sloot het toernooi af op de 5e plaats met 15 onder par.

Vince van Veen, Floris de Haas en Lars Keunen werden 34e, 63e en 72e met een eindscore van 6 en 1-onder en par. Eerder miste Koen Kouwenaar de cut. 

In de algemene ranking van de ALPS Tour is Kouwenaar met een 7e plek nog steeds de hoogst genoteerde Nederlander. Porsius en Van Veen volgen op plek 9 en 10.

Het toernooi in Rome

De weersomstandigheden waren de afgelopen dagen redelijk constant geweest op Golf Club Parco de’ Medici in Rome, Italië. De spelers hadden op zaterdag opnieuw te maken met vochtige zomertemperaturen. In het Roma Alps Open van 2022 bereikte de temperatuur opnieuw meer dan 40 graden wat het fysiek vermoeiend maakte. Het spel begon vanochtend om 7.30 uur vanaf zowel de 1e als de 10e hole en om 9.09 uur sloegen de leiders af.

De 22-jarige Gregorio De Leo pakte zijn 3e overwinning van dit seizoen met 3 slagen verschil. Hij had een laatste ronde van 8 onder-par voor een totaal over drie dagen van 20-onder. Zijn laatste ronde omvatte 1 bogey, 7 birdies en een eagle op de 17e hole. Hij won eerder het 2022 Memorial Giorgio Bordoni gepresenteerd door Aon met een ongelooflijke ronde van 59 slagen in de laatste ronde en de 2022 Alps de las Castillas. Dankzij zijn drie overwinningen garandeert Gregory zich voor een van de Challenge Tour kaarten in Categorie 13 voor het seizoen 2023. 

“Ik ben ontzettend blij! Het is ongelooflijk om 3 evenementen op dezelfde tour in hetzelfde seizoen te kunnen winnen. Dit is mijn eerste jaar als professional en het is heel bijzonder. Winnen geeft je zeker extra vertrouwen. Na mijn eerste overwinning gaf het me wat extra motivatie om de rest van het seizoen het goed te doen.”, aldus De Leo

Hij droeg ​​zijn 3e overwinning op aan zijn coach en ging verder met: “we doen fantastisch werk samen. Het is zeker voor hem en daarna voor mijn familie en vriendin die altijd klaar staan ​​om me te steunen.” 

De Leo was blij dat hij kon herstellen van de bogey op hole 15 met een geweldige birdie op 16 en vervolgens een eagle putt maakte vanaf 6 meter op hole 17.

 De rangorde van de Alps Tour Order of Merit blijft intact, met de Italiaanse Gregorio De Leo aan de leiding en de amateurs en Fransen Tom Vaillant en Julien Sale op plek twee en drie. 

 De spelers van de Alps Tour hebben nu een paar weken vrij voor het volgende geplande evenement dat in Italië zal blijven, maar naar het noorden zal verhuizen naar Castelconturbia Golf Club voor de Castelconturbia Alps Open in 2022. Het evenement wordt gespeeld van 28 september tot 30 september. Het zal het laatste reguliere evenement van het seizoen zijn voordat spelers naar de 2022 Alps Tour Grand Final gaan, die de week erop zal worden gespeeld op Modena Golf & Country Club.

ALPS Tour: Julien Paltrinieri neemt na 36-holes de leiding Davey Porsius beste Nederlander