De Challenge Tour is deze week in Duitsland en wel voor het Big Green Egg German Challenge powered by VcG en dat gespeeld wordt op de Wittelsbacher Golfclub in Neuburg an der Donau. Twee Nederlanders spelen mee deze week en wel Robbie van West en Lars Keunen. De eerste wist in 2-onder zijn ronde te eindigen de tweede helaas in 2-boven. Van West (foto) staat daarmee gedeeld 26e en Van Meijel op de 115de plaats. Van Meijel zal een goede tweede ronde nodig hebben om een vervolg te hebben in dit toernooi. 

Tadeáš Tetak wist met bogey-vrije 8-onder par een ​​voorsprong van één slag te nemen na de eerste ronde van het toernooi. De Slowaak profiteerde van de gunstige middag omstandigheden op de Wittelsbacher Golfclub en maakte acht birdies om met een slag minder zijn ronde te eindigen dan de Spanjaard Manuel Elvira, die op de tweede plaats staat met zeven onder.

“Ik ben erg blij met de manier waarop ik vandaag heb gespeeld”, zei hij. “Zelfs toen ik in de problemen kwam, probeerde ik slim te spelen en te mikken op de brede kant van de green. Ik heb putts gemaakt die ik moest maken en het is leuk te zien dat mijn putt oefening eindelijk zijn vruchten afwerpt.”

“Golf is niet erg groot in Slowakije”, zei hij. “Er zijn maar zes of zeven standaard golfbanen voor toernooien in het land, omdat voetbal en hockey de belangrijkste sporten zijn. Golf zit zeker in de lift en hopelijk wordt het de komende jaren steeds groter en kan ik daar een rol in spelen.”

De Engelsman Daniel Brown en Mateusz Gradecki uit Polen delen de derde plaats met zes onder par, terwijl de Noord-Ier Tom McKibbin, de Spanjaard Ivan Cantero Gutierrez en de Duitser Max Schmitt de vijfde plaats delen op vijf onder.

De tweede ronde in Duitsland begint om 07:20 uur lokale tijd, waarbij Tetak om 07:31 uur naast de Spanjaard Victor Garcia Broto en de Duitser Tim Wiedemeyer zijn ronde begint.