Rome, 21 juli 2022 – De Spanjaard Alex Esmatges leidt met een ronde van 9-onder, 63 slagen na de eerste ronde van het 2022 Roma Alps Open. Lars Keunen opende als beste Nederlander in het toernooi en met 5-onder deelt hij de 10e plek. Davey Porsius kwam met 4-onder van de golfbaan Golf Club Parco de ‘Medici in Rome en Vince van Veen en Floris de Haas eindigden hun ronde met 3 en 2-onder par. In de gevarenzone zit Koen Kouwenaar met +1, hij zal een lage tweede ronde nodig hebben wil hij de cut halen.

Met 8-onder par en slechts één slag achter op de leiding delen het Italiaans duo Julien Paltrinieri (am ) en de huidige Order of Merit Leader Gregorio De Leo de tweede plaats. De Fransman Alexandre Liu, de Franse amateur Tom Vaillant, de Italiaan Cristiano

Terragni, de Zwitsers Arthur Ameil-Planchin en Daniel Gurtner en de Italiaan Edoardo Giletta staan ​​op een gedeelde 4e plaats met 6 onder par.

Spelers krijgen deze week te maken met verzengende zomertemperaturen tijdens de 2022 Roma Alps Open, die wordt gespeeld op Golf Club Parco de ‘Medici in Rome, Italië. Met zo’n hete en ongewone zomer kunnen de spelers onder goede omstandigheden op een golfbaan strijden. Het spel begon vanochtend om 7.30 uur vanaf zowel de 1e als de 10e hole. Tijdens de eerste ronde van vandaag liep de temperatuur op tot 39 graden en de verwachting is dat deze de komende dagen nog verder zal stijgen.

De 28-jarige Spanjaard Alex Esmatges speelt slechts zijn 5e Alps Tour-evenement van het seizoen, aangezien hij dit seizoen voornamelijk op de Challenge Tour in actie kwam. Hij begon zijn ronde goed met een birdie en een eagle in zijn eerste drie holes. In de volgende 15 holes ging hij verder met 7 birdies om met 9 onder par zijn ronde af te sluiten. Aan het einde van zijn ronde zei Alex: “Mijn spel was erg scherp vandaag. Ik had de controle over elk schot, vooral door de bal in de juiste gebieden te plaatsen wist ik birdies te creëren.”

@alpstour #alsptour