Henrik Stenson, een vijfvoudig Ryder Cup-speler, is sinds de lancering van de LIV Golf Invitational Series er nauw mee betrokken. Het volgende evenement zal plaatsvinden in New Jersey en wel van 29 tot en met 31 juli en het lijkt erop dat de Zweed daar ook in meespeelt. 

Mocht Henrik Stenson ervoor kiezen ook uit te wijken naar de door de Saudi-Arabië gesteunde LIV Golf Invitational Series dat zal er geen plek meer zijn in de Ryder Cup als aanvoerder van het Europese Team.

Stenson vertelde verslaggevers dat zijn schema voor de rest van het jaar “niet vast stond” was na het missen van de cut na vrijdag in het 150e Open op St. Andrews, maar is de nu 46-jarige klaar om zich te committeren aan de LIV Golf Invitational Series?

Het gerucht ging ook dat Cameron Smith eerder overwoog om naar de LIV series te gaan. De Australiër liet na zijn eenmalige overwinning op St Andrews en tijdens de mediaconferentie niks los daarover. Op de vraag of hij lid ging worden van LIV Golf antwoordde hij met: “Ik heb net het 150e Open gewonnen en daar mag je mij naar vragen op de rest geef ik nu geen antwoord!”