De Nederlander Lars van Meijel is na 4 ronden in het 150e Open op de gedeelde 53e plaats geëindigd. Zijn beste ronde in het toernooi bewaarde hij voor het laatst en met 69 slagen en 4-onder verliet hij het toernooi. Van Meijel verdiende ruim 35.000 euro! De 2.5 miljoen ging naar de winnaar van het toernooi en wel Cameron Smith. 

Smith maakte vier slagen achterstand ongedaan tijdens een aangrijpende laatste dag op de historische Old Course in Schotland. Met vijf opeenvolgende birdies, vanaf hole 10, in zijn tweede negen, wist hij Rory McIlroy, Cameron Young en Viktor Hovland uiteindelijk te verslaan. Young verdiende nog 1.5 miljoen met zijn tweede plek en McIlroy kreeg ruim 9 ton mee naar huis voor plaats drie. Fleetwood en Hovland moesten genoegen nemen met een cheque van 654.000 euro. 

De Australiër maakte een birdie op de laatste hole om met een ​​ongelooflijke bogey-vrije ronde van 64 slagen het toernooi af te sluiten.Hij eindigde daardoor op 20-onder en evenaarde daarmee het laagste 72-holes totaal in de geschiedenis van het toernooi. Het werd een nipte overwinning maar wel zijn derde van het seizoen en hij klom naar de nummer 2 plek in de wereld.

Smith produceerde een ongelooflijke twee putt op de 17e hole in St Andrews om ervoor te zorgen dat hij één schot uit de buurt bleef van rivaal McIlroy. 

De nieuwe kampioen golfer van het jaar eindigde een slag uit de buurt van zijn medespeler Young, die met een laatste ronde van 65 afsloot waaronder een eagle op de 18e. McIlroy moest genoegen nemen met de derde plaats met 18-onder ondanks een bogey-vrije ronde van 70 slagen.

Hovland’s hoop eindigde toen hij op de 13e zijdelings uit een bunker moest komen, resulterend in een bogey, met een verder gedropt schot op de 16e, waardoor hij met een twee over 74 het toernooi afsloot. Dat bracht de Noor op een gedeelde vierde plaats bracht naast de Engelsman Tommy Fleetwood .

Brian Harman en voormalig nummer 1 van de wereldranglijst Dustin Johnson sloten de week af op een zesde plaats, terwijl Bryson DeChambeau een birdie maakte in zijn laatste drie holes voor een afsluitende 66 om een ​​deel van de achtste te claimen met Patrick Cantlay en de kampioen uit 2017 Jordan Spieth.

The 150e Open: Lars van Meijel stijgt en Rory McIlroy en Viktor Hovland leiden!

The 150e Open: Lars van Meijel door Tiger Woods naar huis en Cameron Smith leidt!

150e Open: Lars van Meijel heeft redelijke start maar Tiger Woods zeker niet