De Nederlandse Pasqualle Coffa is na de eerste ronde van het Big Green Egg Open op de gedeelde vijfde plaats geëindigd. Met 3-onder, 69 slagen, heeft ze slechts twee slagen achterstand op de twee leiders Sarah Schober en Liz Young.

De twee wisten hun openingsronde in 67 slagen te eindigen en hebben daarmee een slag voorsprong op Diksha Dagar en Whitney Hillier na de opening op de Rosendaelsche Golf Club.

Na de dag te zijn begonnen met een bogey op de tweede wist Schober met drie opeenvolgende birdies op de holes 6-8 de turn te bereiken in 34 slagen. Met birdies op 11 en 15, een bogey op 16, en met back-to-back birdies op 17 en 18 wist zij haar ronde goed af te sluiten net buiten Arnhem.

“Ik heb het de afgelopen weken goed gespeeld maar mijn putter was koud, nu ben ik blij dat de putts weer vallen”, zei Schober (foto) .

De Nederlandse amateur Mayka Hoogeboom wist in par rond te gaan Romy Meekers in +2. De cut komt waarschijnlijk op +2 en dat zou betekenen voor de amateurs Lynn van der Sluis (+3), Rosanne Boere en Anne Sterre den Dungen (+4) en de professional Zhen Bhotan (+5) en de een amateurs Danique Stokmans (+6) en Daphne Van Houten (+9) dat zij nog even hun best moeten doen.