Donderdag begint het 150 Open op St Andrews en de spelers waren al vanaf maandag druk in de weer om de baan te verkennen en de bunkers uit te testen. De golfbaan kent 112 bunkers, fairway bunkers, bunkers naast of voor de green en variëren in diepte. Sommige bunkers zijn zo diep dat spelers er voor kiezen er zijwaarts uit te slaan. 

Victor Hovland was in een van de bunkers vandaag aan het oefenen en had 4 slagen nodig om zijn bal eruit te krijgen. Ook hij zal zich morgen wel bedenken en er misschien wel voor kiezen bij zo’n ligging er toch maar zijwaarts uit te gaan.

Tiger Woods wist in 2000, toen hij het toernooi won, in zijn vier ronden in geen van de bunkers te komen. Hij won toen met acht slagen verschil en een score van 19-onder par. Het was een prestatie, aangezien het vermijden van de 112 bunkers op St. Andrews een mix van helder denken, planning en nauwkeurig slaan vereist.

(Photo by Matthew Lewis/R&A/R&A via Getty Images)

The Open: Lars van Meijel start laat in de middag op donderdag