Om 16.16 Engelse tijd start Lars van Meijel in zijn eerste major de 150e Open op St Andrews in Schotland. De Nederlander zal samen spelen met Jack Floyd en Ronan Mullarney. Vrijdag zal hij om 11.15 afslaan en hopelijk zien wij hem daarna in het weekend.

Van Meijel zal ook de nodige oefenrondes spelen op St Andrews voor het echte toernooi begint. Zo zal hij in zijn oefenrondes samenspelen met Sergio Garcia, Hideki Matsuyama en de amateur Barcley Brown. In wat andere oefenrondes treft hij nog Paul Casey, Patrick Cantlay en de winnaar van onder andere het Olympisch goud Xander Schauffele.  

Het 150e Open wordt gespeeld in St Andrews van 10-17 juli 2022. Het Open is het originele kampioenschap van golf. Gespeeld sinds 1860 op iconische links golfbanen en het is is het meest internationale Major Championship van de golfsport met kwalificatie-evenementen op elk continent. Een week per jaar staat het nastreven van de beroemde Claret Jug-trofee centraal in de sportwereld dat wereldwijd wordt gevolgd door miljoenen fans. The Open, georganiseerd door The R&A, levert een jaarlijks een economisch voordeel op van maximaal 100 miljoen pond in de gastregio.

(Photo by Stuart Franklin/R&A/R&A via Getty Images)