Vandaag heeft PING de introductie aangekondigd van de ChipR, een volledig ontwikkelde oplossing voor het korte werk en die elementen van een putter en wedge combineert om de golfer te helpen de prestaties rond de greens te verbeteren.

De PING ChipR is vanaf vandaag beschikbaar voor aangepaste montage en voorverkoop bij geautoriseerde PING-golfwinkels over de hele wereld.

De club is geïnspireerd op de PING Chipo, geïntroduceerd door PING-oprichter Karsten Solheim in de late jaren 1970 voor golfers die geen vertrouwen hadden met een traditionele wedge en vaak worstelen rond de green.

“Golfers die bang zijn voor slecht geraakte chipshots, zullen echt profiteren van de nieuwe PING ChipR”, zegt John K. Solheim, PING CEO & President. “We hebben veel geleerd sinds mijn grootvader, Karsten Solheim, de Chipo uitvond, maar zijn inzichten waren zoals altijd perfect. Ons onderzoek geeft aan dat 1/3 van de golfers die de ChipR hebben getest betere resultaten zagen in vergelijking met een traditionele wedge. We hebben veel technologie in de ChipR ingebouwd om golfers te helpen de slechte chipshot te vermijden en slagen rond de green te redden. 

Met de lengte van een putter (35”) en een loft die dichter bij een ijzer 9 (38,5 °) ligt, is de ChipR ontworpen om te worden gebruikt bij slagen van een meter of 35 of minder rond de green met een putting-achtige slag, wat resulteert in Bump-and-run-stijl shots die zorgen voor de afstandscontrole en consistentie die leidt tot kortere putts.

PING ChipR-specificaties

LOFT/BOUNCE: 38.50°/8°

LENGTE: 35 “(beschikbaar in aangepaste lengtes)

LIE: 70° (beschikbaar in 10 PING-kleurcodes)

SCHAFT: Staal: PING Z-Z115 wedge; Grafiet: PING Alta CB Leisteen (R)

GRIP: 360 Dyla-wedge Lite Grip (3/4 “langer dan traditionele grip)

 

Adviesprijs: 199 EURO (Staal), 210 EURO (Grafiet)