Soria, 9 juli 2022 – Gregorio De Leo heeft zijn 2e overwinning van het seizoen te pakken en dat helpt hem bij het verwezenlijken van zijn droom om volgend seizoen een Challenge Tour speler te worden. Hij behaalde zijn tweede overwinning van het seizoen op de 2022 Alps de Las Castillas met een totale score van 14-onder par. Mathias Eggenberger sloot het toernooi af op de 2e plaats met een score van 13-onder par. Met 12-onder wist de Nederlander Lars Keunen (foto links) samen met de Portugees Vitor Londot Lopes en de Italiaan Giacomo Fortini op de gedeelde derde plaats te eindigen. 

Floris de Haas wist helaas geen goed vervolg aan zijn openingsronde van 61 slagen te geven. Hij eindigde met 70 en 68 slagen met 11-onder op de zesde plaats. Vince van Veen werd 29e met 3-onder. 

In de algemene ranking van de ALPS Tour is nog steeds Koen Kouwenaar nog steeds de hoogst genoteerde met een vierde plaats. Davey Porsius staat daar negende voor Vince van Veen 15e en Lars Keunen met een 16e plaats en Floris de Haas die nu op de 28e staat. De beste spelers promoveren naar de Challenge Tour. De nu European Tour speler Darius van Driel wist in 2015 als winnaar van de Order of Merit van de ALPS Tour te worden. 

Gregorio De Leo is nu opgeschoven naar de 1e plaats van de Alps Tour Order of Merit na zijn overwinning van vandaag, Tom Vaillant (am) is naar de 2e plaats gestegen en de Franse Julien Sale (am) naar de 3e plaats.

Gregorio De Leo winnaar van de Alps de Las Castillas 2022, verdiende 6.525 Order of Merit punten en de winnende cheque van € 5.800.

De spelers van de Alps Tour gaan nu naar de Canarische Eilanden, een Spaanse archipel voor de kust van Noordwest Afrika voor de Fred Olsen Alps de La Gomera in 2022. Het evenement wordt gespeeld van 14 tot 16 juli op Tecina Golf La Gomera.