Hij had natuurlijk gehoopt op een betere start in Schotland en wel in het Genesis Scottish Open dat wordt gespeeld op de Renaissance Club in North Berwick. De 36-jarige Nederlander kwam na zijn eerste 9 holes met zes bogeys van de baan! De birdie op 10 en 13 en de bogey op 17 zorgde voor een ronde van 75 slagen (+5) en daarmee kwam hij op de gedeelde 128e plaats terecht. Het waren een paar slechte afslagen die tot een bogey leiden, maar ook een aantal drie-putts. 

De wereldnummer 55 Cameron Tringale kwam met een baanrecord van 61 slagen aan de leiding. De Amerikaan, wiens enige overwinning op de PGA Tour tot nu toe was in het teamevenement de Franklin Templeton Shootout van acht jaar geleden, eindigde zijn eerste ronde met drie slagen voorsprong op zijn landgenoot Gary Woodland (64).

Tringale bereikte de tweede negen met een drie onder maar maakte een birdie op elke hole van de 10e tot de 15e en maakte par op de laatste twee holes om zijn plek als leider te verzekeren.

“Je doet je best”, zei Tringale. “Ik had gewoon geluk met het aantal putts die ik maakte.”

Een slag verder terug op Woodland staat op de derde plaats Justin Harding, een van de vier LIV Golf Invitational Series-spelers in dit deelnemersveld die via een kort geding hun schorsing van de DP World Tour ongedaan hadden gemaakt.

Van de andere LIV-golfers die in North Berwick streden, doorstond Ian Poulter een moeilijke dag waarin hij een acht over par maakte en met 78 slagen op de laatste plaats eindigde. Adrian Otaegui eindigde als 52e met één over en het was een solide dag voor de winnaar van vorige week in Portland, Branden Grace, die in één onder rondging en gedeeld 29e staat.