Wil Besseling is door zijn ronde van 73 slagen op zaterdag gezakt in het klassement van het Horizon Irish Open. De Nederlander begon twee parren maakte toen een birdies op drie maar direct een bogey op vier. Toen ging het mis, zijn afslag ging volledig naar links en Besseling moest toen terug naar de fairway en dat lukte niet helemaal en slag drie vond deze gelukkig wel maar kwam in de rough. Slag vier verdween in de fairway bunker, slag vijf ging over de green heen en met drie-putts sloot hij de par 5 hole af met een 8. Gelukkig kwam hij terug met birdies op zeven en acht en emt birdies op 13 en 17 maar ook bogeys op 15 en 16 sloot hij zijn ronde daarom af met 73 slagen (+1). Besseling staat nu gedeeld 56e met een score van 3-onder par.

Met een kleine voorsprong in de laatste ronde van Horizon Irish Open, kan Adrian Meronk de eerste Poolse winnaar in de geschiedenis van de DP World Tour kunnen worden.

Meronk, die dit seizoen drie keer in de top drie eindigde, kwam met een derde ronde van 68 slagen op Mount Juliet binnen om bovenaan het klassement te eindigen waarin de top 14 spelers binnen vier slagen staan.

Met 14 onder par heeft Meronk één slag voorsprong op de Engelsman Jack Senior, de Spaanse Jorge Campillo en de Paraguayaanse Fabrizio Zanotti. De winnaar van 2020 John Catlin en Espen Kofstad staan nog een slag verder terug na gelijke rondes van 65 slagen.

Horizon Irish Open: Jorge Campilo leidt en alleen Wil Besseling door in Ierland