Adrian Meronk wist met een laatste ronde van 66 slagen en drie slagen verschil op Ryan Fox zijn ronde te eindigen en zo zijn eerste DP World Tour-titel veilig te stellen. David Law, John Catlin en Fabrizio Zanotti kwalificeren zich voor The 150th Open via de Open Qualifying Series nadat ze als vierde eindigden. Meronk werd de eerste Poolse winnaar in de geschiedenis van de DP World Tour.

Wil Besseling, de enige overgebleven Nederlanders want eerder misten Daan Huizing en Darius van Driel de cut, eindigde met een ronde van 1-onder het toernooi en met 4-onder gedeeld 58e. Besseling leek vooral in het begin van zijn ronde op weg naar een superscore met vier birdies maar verloor terrein met een bogey op 9. Twee birdies en vier bogeys verder in zijn tweede negen holes zorgden er uiteindelijk voor dat hij zijn ronde maar net onder par eindigde.  

Meronk maakte een eagle en twee birdies in een stuk van drie holes en dat laat in zijn laatste ronde om zo weg te blijven van een overvol klassement op Mount Juliet, met een zes-onder 66 liet hem de week op 20-onder eindigen.

Ryan Fox behaalde de tweede plaats voor Thriston Lawrence, terwijl de Schotse David Law, de Amerikaan John Catlin en de Paraguayaanse Fabrizio Zanotti allemaal een plaats boekten in de 150e Open via de Open Qualifying Series door allemaal op een gedeelde vierde plaats te eindigen met 15-onder.

“Het is zo’n opluchting, om eerlijk te zijn”, zei Meronk. “Ik ben heel dichtbij gekomen en om eindelijk de deur te openen is gewoon een droom die uitkomt. Daar oefenen we elke dag voor en het is zo’n opluchting, ik ben echt super blij!”

Het evenement van volgende week is de Genesis Scottish Open, die voor het eerst samen met de PGA Tour is goedgekeurd, waarbij het toernooi het sterkste veld in de geschiedenis van de DP World Tour biedt.