St.Omer, 2 juli 2022 – Davey Porsius wint het door mede-gesanctioneerde Golf Open 2022 Hauts de France-Pas de Calais Golf Open met een driedaagse score van 4-onder par. Op de 2e plaats slechts één slag terug eindigde de Italiaan Gregorio De Leo.

Lars Keunen eindigde in Frankrijk op de gedeelde 12e plaats met +3  en Vince van veen werd 19e met een score van +4. Koen Kouwenaar moest dit keer genoegen nemen met een gedeelde 32e plaats met +8. 

De laatste ronde van het door de Hauts de France-Pas de Calais Golf Open in 2022 mede-gesanctioneerde evenement begon om 6.30 uur vanaf de 1e hole met afwisselende starttijden tussen de LETAS- en Alps Tour-spelers. 

De 2022 Hauts de France – Pas de Calais Golf Open was een groot succes en de toernooipromotor heeft ermee ingestemd het toernooi te vernieuwen met hetzelfde format voor het seizoen 2023. Het format voor het seizoen 2023 zal opnieuw spelers van de Alps Tour en LET Access Series bevatten die samen strijden om afzonderlijke prijzengelden en trofeeën.

De Nederlander Davey Porsius had een laatste ronde van 1-onder par met 4 birdies, 1 bogey en een dubbel bogey. Hij was dit seizoen meerdere keren dicht bij zijn eerste overwinning. Zijn golfspel bleek in uitstekende vorm te zijn en zijn mentaliteit hielp hem de overwinning te behalen. Na zijn ronde was Davey tevreden om te zeggen: “Het betekent veel, vorige week had ik een voorsprong van 4 slagen in de laatste ronde en heb het volledig verpest. Dus sprak ik met mijn coach om erachter te komen wat er is gebeurd en hoe ik het in de toekomst kan verbeteren. Ik heb gisteren met hem gesproken en ik heb hem gezegd dat ik niet ga proberen om te winnen, maar gewoon een goede ronde wil spelen en kijken wat dat oplevert. Daarom heeft het niet proberen te winnen me echt geholpen om te winnen.” 

Deze week was waarschijnlijk een van de moeilijkste weken op tour dit seizoen vanwege de moeilijke score omstandigheden en de moeilijke baanindeling. Davey vervolgde: “Ik speel altijd graag op de wat moeilijkere banen, de birdies op deze golfbaan zijn niet gemakkelijk, dus ik ben blij dat ik hier op deze moeilijke baan heb kunnen winnen. Dat zet me aan het denken en laat me zien dat ik de bal goed sla en ook goed put.” Toen hem werd gevraagd naar zijn schema voor de komende evenementen, zei hij: “Ik blijf bij mijn plan, neem volgende week een week vrij, zie mijn coach en ga dan terug naar het spelen van alle evenementen met hopelijk meer overwinningen.”

Een van de winnaars van dit seizoen, de Italiaan Gregorio De Leo die de Memorial Giorgio Bordoni in 2022 won, werd aan het einde van ronde 2 gedeeld tweede en schoot een laatste ronde van 1 onder par om het toernooi op de 2e plaats af te sluiten. Met een driedaagse score van 3 onder par zei hij: “Vandaag was een zware ronde, de wind was weer sterk en de pin posities waren zwaar. ”

Slechts 5 spelers waren in staat om een ​​onder par hun laatste ronde te spelen en waardoor slechts 6 spelers het toernooi afsloten met een score van onder par.

LETAS-

Aan de dameskant van het toernooi behield de Nieuw-Zeelandse Momoka Kobori haar voorsprong tijdens de laatste ronde om haar tweede overwinning op de LET Access Series te behalen. Ze maakte een drie-onder 70 om te winnen met vier slagen voorsprong. De Nederlandse amateur Lauren Holmey eindigde op een gedeelde tweede plaats met 4-onder met de Spanjaard Noemi Jimenez Martin. Laatste ronde-

Davey Porsius, winnaar van het door de Hauts de France-Pas de Calais Golf Open in 2022 mede gesanctioneerde evenement, verdiende 6.525 Order of Merit-punten en de winnende cheque van € 6.400.

De spelers gaan volgende week terug naar Spanje voor het 14e evenement van het seizoen, de 2022 Alps de Las Castillas. Het evenement vindt plaats van 7 tot 9 juli in Club de Golf Soria in Soria, Spanje. Er wordt verwacht dat een volledig spelersveld zal strijden om de titel. De titelverdediger van het toernooi is Ryan Lumsden.