Jorge Campillo houdt de leiding halverwege het Horizon Irish Open, terwijl thuis favoriet Shane Lowry met vier birdies in zijn laatste holes nipt de cut wist te halen. Wil Besseling was van de drie Nederlanders in Ierland de enige die het weekend wist te redden. Met 69 en 71 slagen staat hij met 4-onder gedeeld 36e. Darius van Driel en Daan Huizing hadden met par en +4 twee en zes slagen teveel. De cut kwam in Ierland op 2-onder. 

Campillo (foto) mixte zes birdies met twee bogeys op vrijdag op Mount Juliet om met een vier-onder 68 zijn ronde te eindigen. De Spanjaard kwam zo op 11-onder en heeft een slag voorsprong op de Paraguayaan Fabrizio Zanotti en de Pool Adrian Meronk.

De nummer 350 van de wereldranglijst herstelde zich van een bogey met drie putts in het begin van zijn ronde en maakte vier birdies in zijn volgende zes holes. Campillo wist nog meer birdies te maken op de derde en vijfde voordat hij zijn voorsprong zag verminderen toen hij geen up-en-down uit het zand wist te maken om  zijn par te redden op de par-drie zesde.

“Ik heb de afgelopen twee dagen geweldig gespeeld, dus ik mag niet klagen”, zei Campillo. “Het waren twee geweldige dagen. Vandaag was een beetje moeilijker dan gisteren en ik heb ook best goed gespeeld, dus ik ben er best blij mee.”

De Ierse Seamus Power maakte een tweede opeenvolgende ronde van 68 slagen om binnen drie slagen van de leiding te blijven en in de groep op een gedeelde vierde plaats met Aaron Rai, Jacko Senior, David Law en Sebastian Soderberg te komen. Soderberg wist onder slechte condities een ronde van de dag met 66 slagen te maken. Ryan Fox gleed naar vier slagen achter na een één-over 73.

Lowry leek klaar voor een vroege exit toen hij een bogey maakte op beide par-vijf holes rond de turn en een birdie ongedaan maakte op de 12e met een gedropt schot op de par-vier daarna. Hij stond op dat moment par voor het toernooi, een briljante birdie-run met vier birdies in zijn laatste hole liet hem doorgaan op drie onder. Lowry won het Irish Open ooit als amateur in 2009