​Quinta do Lago, het prestigieuze residentiële golf- en lifestyle resort in de Algarve, is verheugd om dit jaar zijn 50-jarig bestaan te vieren. Het resort is vandaag in topvorm en was van bij het begin een pionier. In al die jaren bleef Quinta do Lago het voortouw nemen in Portugal met een residentieel topaanbod, sport, wellness en lifestyle faciliteiten van wereldklasse en een divers aanbod kwaliteitsvolle restaurants. Uniek is dat de ongereptheid en de natuurlijke schoonheid van de omgeving hierbij vrijwel onaangetast bleven dankzij respect voor het oorspronkelijke masterplan en de visionaire strategie van de oprichter 50 jaar geleden. Eén en dezelfde visie werd standvastig volgehouden van 1972 tot 2022.

In 1971 had Andre Jordan, de oprichter van het resort, al een duidelijke visie om een bestemming te creëren met de natuur als inspiratiebron. Hij ontwierp een masterplan waarbij slechts 9% van het totale gebied zou worden bebouwd en de rest werd behouden als natuurgebied en groenzones. Zijn visie is de exacte werkelijkheid geworden. Vanaf het begin werden strenge bouwrestricties opgelegd aan het resort en tot op vandaag is er slechts zeer beperkt land beschikbaar om te kopen en te bebouwen. Vanaf Jordan’s eerste indruk van het landschap tot de wereldberoemde reputatie van Quinta do Lago vandaag schuilt het succes van het resort in een visie van eenvoud en standvastige uitmuntendheid.

Waardering voor het erfgoed uit het verleden

In 1972 begon de uitvoering van Jordan’s masterplan met de aanleg van een golfbaan – nu de North Course – met een privéclub ondergebracht in de gerestaureerde boerderij die uiteindelijk het gastronomische restaurant Casa Velha zou worden. Geleidelijk aan heeft Quinta do Lago indrukwekkende en luxueuze vakantiewoningen in laagbouw ontwikkeld, een fantastisch aanbod van 14 restaurants en bars met unieke culinaire ervaringen toegevoegd (in 2021 nog het Japanse grillrestaurant UMAMI), drie bekroonde en wereldberoemde golfbanen en het recente state-of-the-art sport- en fitnesscentrum The Campus. Zo heeft Quinta do Lago doorheen de jaren een bruisende community weten op te bouwen waar families samen quality time doorbrengen en waar alom een sfeer van wellness heerst.

Sean Moriarty, CEO van Quinta do Lago, zegt hierover: “De geschiedenis van Quinta do Lago leeft vandaag voort in elke hoek van het resort. De levensstijl is geworteld in waarden als gezondheid, familie en verbondenheid met de natuur. We zijn trots op de inspiratie die onze luxueuze lifestyle bestemming wereldwijd biedt doordat we de levenskwaliteit afmeten aan de natuur vlakbij, actief buitenleven en fantastische familiemomenten. Onze duurzame aanpak beschermt de omgeving en stelt de toekomst veilig voor de komende generaties.”

Een doorgedreven duurzaam beleid

​Sinds de oprichting is Quinta do Lago koploper in de internationale golfwereld, met acht Portugese Opens en talloze andere internationale toernooien op het palmares. De geliefde South Course heropende in 2021 na een upgrade van 7 miljoen euro, waarbij de golfbaan werd voorzien van ultramoderne irrigatiesystemen met hernieuwbare bronnen, een nieuwe vloot van elektrische golfbuggy’s, een beplantingsplan met inheemse soorten om de biodiversiteit uit te breiden, insectenhotels, bijenhotels en vogelkastjes. Zo werd Quinta do Lago in 2021 bekroond met de Sustainability Award for Resource Efficiency van de International Association of Golf Tour Operators, en werd de South Course gekroond tot beste golfbaan van Portugal tijdens de World Golf Awards 2021.

“Ons doel is dat Quinta do Lago een inspirerende, gemeenschapsgerichte en toonaangevende kampioen van duurzaamheid wordt,” zegt Moriarty. “Golf heeft ons zoveel geleerd en meegegeven. De sport geeft een aanzet in duurzaamheid met diensten die het ecosysteem in stand houden, bescherming van wilde dieren, behoud van gezondheid en welzijn voor mensen van alle leeftijden, creatie van werkgelegenheid en bijdrage aan de economie via lokale toeleveringsketens. Als resort zijn we één in onze aanpak om de natuur en onze gemeenschappen te beschermen en te ondersteunen – en tegelijk grondstoffen te besparen.

Het duurzaamheidsbeleid wordt verder uitgerold in het sportcentrum van wereldklasse The Campus, in The Magnolia Hotel, in de restaurants, bars en andere diensten van het resort. Zo exploiteert Quinta do Lago enkele jaren de Q Farm, een eigen boerderij in het hart van het resort, om de 14 restaurants en bars te voorzien van verse biologische producten van eigen bodem. De restaurants maken geen gebruik meer van wegwerpplastic. Het resort organiseert strandopruimacties en plaatst informatieborden op golfbanen en natuurpaden om mensen te informeren over duurzame keuzes en over wilde dieren die er hun habitat hebben. En, als een van de grootste werkgevers in Almancil met meer dan 500 werknemers het hele jaar door, ondersteunt Quinta do Lago ook bewust de lokale gemeenschap in haar nieuwe eco-strategie.

Quinta do Lago: One Green Way Residences zet de nieuwe norm voor ecobewust en luxueus buitenleven

​Quinta do Lago is het meest prestigieuze golf- en villaresort van Portugal en viert in 2022 zijn 50-jarig bestaan. Het resort ligt op een geprivilegieerde en felbegeerde plek bij de Atlantische Oceaan in Zuid-Portugal, midden het natuurgebied van Ria Formosa en drie golfterreinen, op 15 minuten van de luchthaven van Faro en op 2,5 tot 3 uren vliegen van Brussel en Amsterdam.

Quinta do Lago biedt de meest complete en familievriendelijke lifestylebeleving dankzij een aanbod van luxueuze vakantievilla’s waar vakantie echt vakantie is, drie golfterreinen van wereldklasse, het weergaloze natuurgebied en de ongerepte stranden van Ria Formosa, watersporten, het ultramoderne sportcentrum The Campus, dertien verfijnde restaurants, het boetiekhotel The Magnolia Hotel en, niet in het minst, de nabijheid van de stad Faro met zijn authentieke stadscentrum en tal van kleine dorpen vol Portugese flair.

Quinta do Lago Real Estate beheert op uiterst professionele wijze een ongelooflijk portfolio villa’s en appartementen dankzij de jarenlange ervaring in het resort op vlak van nieuwbouw, herverkoop en verhuur. Het team zorgt voor een naadloze service van aankoop over ontwerp, bouw, tuinaanleg en interieur tot het uitgebreide aanbod Resort Services. Quinta do Lago ontzorgt bewoners compleet wat betreft veiligheid, inrichting, onderhoud, verhuur, entertainment en nog veel meer. Naast het kopen is het ook mogelijk om een villa of een appartement te huren in Quinta do Lago. Quinta do Lago Real Estate won de titel van ‘Best Real Estate Agency Single Office Portugal’ in de 2020 en 2021 International Property Awards.

De Algarve is een uitzonderlijke streek om te beleven dankzij 300 dagen zon per jaar, een heerlijke mediterrane keuken, prachtige gouden zandstranden, wereldvermaarde golfterreinen, een eeuwenoude geschiedenis en een vriendelijke bevolking.