30 juni 2022 / St. Pölten, Oostenrijk – Een laatste ronde zonder bogey en dat op slechts 20-jarige leeftijd. Met een 67 op de slotdag van de Raiffeisen Pro Golf Tour St. Pölten 2022 beëindigt de jonge Fransman Jean Bekirian het moeizame wachten op zijn tweede titel op de Pro Golf Tour. In een spannend slot versloeg hij de Zwitser Marco Iten (-12) met een score van 13-onder par. 

Mike Toorop (foto) eindigde na drie ronden als hoogst genoteerde Nederlander in het klassement. Met 69, 68 en 66 slagen werd hij met 7-onder gedeeld vijfde. Aydan Verdonk die na de eerste ronde de leiding nam eindigde met 62, 73 en 69 slagen met een gedeelde tiende plaats als tweede beste Nederlander. 

Philip Bootsma en Max Albertus eindigden met 2-onder gedeeld 31e en Peter Melching en Michael Wedema werden met par en +1 gedeeld 44e en 50e in het toernooi. 

Toen Jean Bekirian terugkwam van zijn laatste ronde op de golfclub St. Pölten was hij blij met zijn overwinning in het Raiffeisen Pro Golf Tour St. Pölten 2022. “Het is eindelijk gelukt, deze tweede overwinning op de tour is zo moeilijk geweest.” 

Toen hij nog maar 17 was, zegevierde hij begin 2020 voor het eerst op de Pro Golf Tour in Egypte. Sindsdien heeft hij altijd goede resultaten behaald, maar een nieuwe overwinning wilde maar niet lukken, tot vandaag. “Een titel is iets heel anders dan een top tien”, aldus Bekirian. “Je hebt ook een beetje geluk en de golfgod nodig.”

De als tweede geëindigde  Marco Iten heeft al drie Pro Golf Tour-overwinningen op zijn cv staan. De laatste was meer dan een jaar geleden. Ook hij zal geduldig zijn kans moeten afwachten. Achter het duo eindigde de Duitser Benedikt Thalmayr op de slotdag als derde met een sterke 64 (-10). Jannik de Bruyn kwam maakte drie birdies op de laatste vier holes. Het resultaat: een vierde plaats met acht onder par en twee slagen voorsprong op amateur Philipp Matlari op de vijfde plaats (-6).

ProGolf Tour: Aydan Verdonk zakt wat plekken in Oostenrijk