Ryan Fox maakte acht birdies, waarvan zeven in zijn laatste 11 holes, voor een foutloze opening van 64 slagen op Mount Juliet. De Spanjaard Jorge Campillo, de Paraguayaan Fabrizio Zanotti, de Duitser Marcel Schneider en de Fransman Frederic Lacroix volgen op een slag afstand. 

Wil Besseling kwam met 69 slagen op 3-onder en de gedeelde 37e plaats. Darius van Driel startte ook onder par en wel met 70 slagen (-2) en staat daarmee gedeeld 58e. Daan Huizing moest genoegen nemen met een ronde van par. Dat bracht hem op plek 95 en heeft dus morgen een lagere ronde nodig om er in het weekend ook bij te mogen zijn.

De Nieuw-Zeelander Ryan Fox hield vol dat hij verrast was dat hij de leiding nam in het Horizon Irish Open, ondanks zijn briljante vorm dit seizoen.

Fox, die eerder in 2018 een play-off in het Irish Open verloor van de Schotse Russell Knox, won in februari nog de Ras Al Khaimah Classic, eindigde eerder als tweede in de Soudal Open en Dutch Open en werd zondag derde in het BMW International.

“Om eerlijk te zijn, ben ik meer verrast dan wat dan ook”, zei de nummer 56 van de wereld. “Ik heb de afgelopen dagen op de range gevochten en een 64 had ik zeker niet verwacht. Ik maakte vandaag een paar goede putts. Dit is een van die dagen die laat zien hoe belangrijk geduld is in een ronde golf .