En weer een Nederlander die het zeer goed doet en nu in Oostenrijk. Aydan Verdonk opende in het Raiffeisen Pro Golf Tour St. Pölte, een toernooi op de ProGolf tour, met een ronde van 8-onder par en 62 slagen en nam daarmee de leiding. Verdonk maakte 1 bogey maar ook twee eagles en vijf birdies! Op twee slagen afstand staat de nummer twee in het klassement de Fransman Arnaud Ahoua.

Peter Melching, Mike Toorop en Max Albertus eindigden hun ronde ook onder par en met 1-onder delen zij de 21e plaats. Mats Markovits begon het toernooi met par en Michael Wedema, Dario Antonisse en de amateur Ricardo Veldman begonnen de wedstrijd met een ronde van 1-boven. 

Philip Bootsma en Nordin van Tilburg kwamen met 2-boven par het clubhuis binnen gewandeld. De twee zullen net als Wedema, Antonisse en Veldman een betere tweede ronde moeten hebben want de cut zal na twee ronden hoogstwaarschijnlijk op par komen te liggen.