Las van Meijel in een Major toernooi en wel het 150e Open in Schotland, wie had dat kunnen hopen? In een van de kwalificatietoernooien wist Van Meijel op de golfbaan van Fairmont St Andrews met een eerste ronde van 67 slagen de leiding te nemen samen met de Engelsman David Carey.

Er moesten twee keer 18 holes gespeeld worden en het zag er vooral in het begin van zijn tweede ronde goed uit. Misschien was het de spanning van je zomaar kwalificeren voor een major toernooi waardoor Van Meijel wat fouten ging maken en voordat hij het wist stond hij +4 voor zijn ronde. Gelukkig wist hij zich te herpakken en was een eindscore met 67 en 75 slagen genoeg om in een play-off te komen samen met Aaron Rai en Alex Wringley. Een bal in het water vanaf de afslag voor Rai zorgde voor een exit en toen wisten Van Meijel en Wringley dat zij mee mochten doen in Schotland!

Carey eindigde als eerste en tweede werd Robert Dinwiddie op dezelfde golfbaan!