De Amerikaan Xander Schauffele leidt met een enkele slag en 17-onder op weg naar de laatste dag van het Travelers Championship in Connecticut. Rory McIlroy heeft nu 11 slagen achterstand opgelopen op de leider na weer een moeilijke dag op TPC River Highlands!

Xander Schauffele wist na zijn ronde op zaterdag zijn voorsprong behouden in het Travellers Championship. Schauffele voelt de hete adem van zijn landgenoot Patrick Cantlay die met een 63 hem genaderd is op een slag afstand. 

McIlroy was de gedeelde leider na de eerste 18 holes maar zag dit snel verdwijnen op vrijdag waar hij door een ongelooflijke reeks verkeerde slagen vier slagen terug gaf aan de golfbaan. Op zaterdag ging het ook weer goed fout op de tweede hole. Zijn afslag op de bereikbare par vier raakte een boom rechts en belandde daarna in de dikke rough en nauwelijks voorbij de tee-box. Vervolgens had de de nummer 2 van de wereld twee pogingen nodig zou hebben om daaruit te komen en maakte uiteindelijk een dubbel bogey-zes.

McIlroy maakte vervolgens een bogey bij de vijfde en birdies op de zesde, negende en 13e. De Noord-Ier verloor weer wat slagen op de 14e en 16e en daarmee eindigde hij zijn ronde op ​​twee-over-par en dat liet hem op de gedeelde 31e eindigen en voor het toernooi op zes onder par.

De wereld Nr 1 Scottie Scheffler had een indrukwekkende zaterdag met een ronde van 65 slagen om daarmee op te schuiven naar 10-onder. Hij is nu op zeven slagen van de leider maar een nieuwe aanval op zondag zou hem in de strijd kunnen brengen, afhankelijk van wat er met de top van het klassement gebeurt.

 

PGA Tour: Rory McIlroy maakt viervoudige bogey en Xander Schauffele leidt