De Nederlanders Darius van Driel, Wil Besseling en Daan Huizing kregen na vier ronden in Duitsland de nodige punten voor de algemene ranking van de DP World Tour erbij. Van Driel eindigde op de gedeelde 10e plek, Besseling werd 26e en Huizing moest helaas genoegen nemen met een 36e plaats. Voor Huizing was het extra sneu omdat hij het toernooi begon met 63 en 69 slagen maar in het weekend er vervolgens 73 en 74 slagen op liet volgen. Met -9 verdiende hij 12.000 euro.

Van Driel leek in een positieve flow te zitten. Ging hij op de eerste dag nog rond in 70 slagen op vrijdag werden er dit 67 en op zaterdag zelfs maar 64 slagen. Helaas die vier bogeys en eveneens het aantal birdies eindigde hij het toernooi met par en 15-onder. Voor Van Driel was er weer een aardige cheque van ruim 37.000 euro. Besseling bleef gedurende de vier dagen in Duitsland zijn ronden onder par eindigen. Met 69, 70, 67 en 71 slagen sloot hij het toernooi af met 11-onder. Voor hem was er nog een cheque van bijna 19.000 euro.

Haotong Li versloeg Thomas Pieters in een dramatische play-off en wel op de eerste extra hole! Li wist een putt van zo’n 15 meter voor birdie te maken en dat herhaalde Thomas Pieters vanaf iets meer dan twee meter niet. Eerder zag Li zijn bal via de green maar net niet de waterhindernis in gaan en zijn chip terug was veel te hard. Pieters was eerder met succes uit de bunker gekomen.

Li en Pieters eindigden hun laatste rondes op zondag op 22-onder par, waarna de 18e hole weer in het spel kwam voor de eerste play-off hole.

Li, die eerder op de 18e in zijn laatste ronde een putt had gemist om de titel regelrecht te winnen verbaasde het publiek toen hij de hole vanaf ruim 15 meter vond en brulde van vreugde toen Pieters de play-off niet kon verlengen.

“Tien maanden geleden dacht ik nog of ik niet zou stoppen met golfen en op de een of andere manier is alles toch weer goed gekomen, kijk maar waar ik nu ben, het is golf. Het is zo moeilijk te beschrijven. Ik had geen idee dat ik deze play-off zou kunnen winnen.”

Li had de leiding aan het einde van elke ronde in München, inclusief het evenaren van zijn beste ronde in zijn loopbaan en het parcoursrecord met een 10-onder-par 62 op de openingsdag.

“Ik wist dat het super zwaar zou worden en ik bleef maar denken om vol te houden. Winnen of verliezen, ik wilde gewoon mijn best doen en gelukkig deed ik dat.”

De 26-jarige miste vorig jaar nog 14 cuts, maar benadrukte zijn vorm al vroeg in München. Hij maakte ronden van 62, 67 en 67 om een ​​voorsprong van drie slagen te houden op weg naar de laatste dag. Li begon toen sterk en had vijf slagen voorsprong na vijf holes.

Na vier bogeys en slechts één birdie tussen de zesde en de 15e, had hij vervolgens birdies nodig op de 16e en 17e om een ​​een slag voorsprong op Pieters. Toen Pieters een birdie maakte op de 18e en Li’s 3.5 meter putt miste voor de overwinning ging het paar terug naar het begin van de par-vijf voor hun play-off en die door de laatste dus met een birdie wist te winnen.

Li verdiende met zijn overwinning 340.000 en Pieters die dus genoegen moest nemen met een tweede plaats 220.000 euro!

BMW International Open: Haotong Li leidt Darius van Driel knalt omhoog in het klassement!