Rory McIlroy zag zijn hoop op de overwinning op het Travelers Championship in Connecticut een flinke deuk oplopen door een viervoudige bogey en een dubbel bogey in zijn tweede ronde. Xander Schauffele nam de leiding met vijf slagen na het maken van een tweede opeenvolgende ronde van 63 slagen!

McIlroy was de gedeelde leider na de eerste 18 holes en bleef dat uitbouwen na vijf birdies in zijn eerste negen holes op de TPC River Highlands. Zijn score kreeg liep echter een flinke deuk op op de par-vier 12e met een ongelooflijke reeks slagen. McIlroy’s afslag verdween en een korte putt maakte hij zijn acht op deze par vier hole!.

Een dubbel bogey op de 15e hole droeg verder bij aan de ellende van McIlroy en hij eindigde daardoor op zes slagen achter de leider Xander Schauffele, die een voorsprong van vijf slagen nam op de rest van het veld 14-onder par.

Schauffele wist een tweede opeenvolgende ronde van 63 te maken om de leiding te nemen op een groep van vijf man op negen onder par, bestaande uit titelverdediger Harris English, Kevin Kisner, Cam Davis, Nick Hardy en Patrick Cantlay.

Schauffele, wiens laatste individuele toernooizege op de PGA Tour in 2019 was, zei: “We hebben nog 36 holes en ik moet hier agressief blijven spelen. “Het is zeker iets waar Austin [Kaiser, caddie] en ik over zullen praten en vasthouden aan wat we tot nu toe hebben gedaan. Het is duidelijk dat het prima uitpakte. Vasthouden aan het proces is altijd een goede zaak.”

Co-leider van de eerste ronde JT Poston liet op zijn ronde van 62 slagen nu een volgen van 70 slagen om ook flink terug te vallen in het klassement. 

Travelers Championship: Rory McIlroy evenaart laagste openingsronde