Ayamonte, 25 juni 2022 – Gary Hurley wint het Alps de Andalucía van 2022 met een totale score van 18-onder par. De Franse amateur Julien Sale sloot het toernooi af op de 2e plaats met een driedaagse score van 14-onder. De 3e plaats met 12 onder par werd gedeeld door de Italianen Andrea Romano en Carlo Casalegno en de Fransman Matthieu Caron. De Italiaan Gregorio De Leo eindigde op slechts 1 slag terug op de 6e plaats met 11-onder par.

De Nederlander Davey Porsius deelde de zevende plaats met een eindscore van 10-onder. Koen Kouwenaar, de nog steeds hoogst genoteerde Nederlander in het algemeen klassement, de zogenaamde Order of Merit, eindigde op de 17e plaats met een eindscore van 8-onder par. Vince van Veen en Lars Keunen werden met 6 en 1-onder gedeeld 22e en 39e.

De weersomstandigheden waren de hele dag constant. Toen de eerste groepen afsloegen, was de temperatuur iets koeler met nauwelijks wind. De temperaturen liepen echter snel op tot 27 graden. Een aanhoudende matige wind stak op kort nadat de dag begon en creëerde ingewikkelde omstandigheden voor de spelers. Het spel begon om 8:45 uur en de leidersgroep startte om 10:02 uur vanaf de 1e hole.

Hurley die eerder een zeer succesvolle amateurcarrière had voordat hij professional werd hielp onder andere Groot-Brittannië en Ierland naar de overwinning in de Walker Cup 2015 en scoorde een tweede plaats op het Europees kampioenschap van 2015. Hij liet weten: “Ik heb dit jaar heel goed gespeeld, vandaag had ik mijn emoties heel goed onder controle. Ik ben niet verrast, maar ik ben erg blij.”

De amateur Tom Vaillant blijft de huidige Alps Tour Order of Merit leider na 12 toernooien. Dankzij zijn 2e plaats deze week is de Franse Julien Sale, ook amateur, naar de 2e plaats in het klassement gesprongen. De Italiaanse Gregorio De Leo blijft op de 3e plaats van de huidige Order of Merit-ranglijst en vierde staat de Nederlander Koen Kouwenaar.

ALPS Tour: Davey Porsius en Gary Hurley leiden in het Alps de Andalucía