Rory McIlroy en J.T Poston wisten elk met een bogey vrije ronde van 8-onder en 62 slagen het toernooi te beginnen. De twee hebben een slag voorsprong op Xander Schauffele en Martin Laird.

McIlroy, de voormalig nummer 1 van de wereld, won eerder deze maand nog het Canadian Openen was in de race voor de titel in het US Open van vorige week. Hij maakte acht birdies op TPC River Highlands in Connecticut, waarmee hij zijn laagste openingsronde op de PGA Tour evenaarde.

Poston nam een deel van de leiding na het maken van birdies op zes van zijn eerste acht holes.

De Engelsman Tommy Fleetwood maakte een eagle op weg naar een twee-onder. Voor veel spelers was de golfbaan baan meedogenloos zo ook voor Jordan Spieth die met 5-over, 75 slagen, het toernooi begon. 

Veertien spelers wisten met een ronde van 66 slagen of beter te maken op de TPC River Highlands. 

McIlroy heeft misschien maar zeven van de 14 fairways geraakt, maar hij was blij dat hij de vorm die hij de afgelopen maand had opgebouwd, had behouden.

Schauffele had wat last van spanning toen hij op de afslag kwam aangezien er een verwarring over de starttijden was en dat betekende dat zijn aankomst bij TPC River Highlands iets meer gehaast was dan normaal. Het had echter verder geen invloed op de Amerikaan, want hij sloeg 18 greens in regulation in een bogey-vrije ronde van 63 slagen, een score die later werd geëvenaard door Martin Laird.