24 juni 2022 / Brzeźno, Polen – Het is pas voorbij als de laatste putt is gespeeld: Michael Hirmer (-13) vergokte bijna de overwinning die hij zeker achtte op de laatste dag van de Gradi Polish Open, maar won uiteindelijk net met een kleine voorsprong van op Felix Schulz (-12) uit Oostenrijk. Hirmer’s landgenoot Hannes Hilburger en de Zwitserse Luca Galliano (-11) werden derde op de Gradi Golf Club.

“Ik denk dat dit de moeilijkste ronde van mijn leven was.” Michael Hirmer sprak zichtbaar opgelucht over zijn laatste ronde op het Gradi Polish Open. De 25-jarige had net zijn derde titel op de Pro Golf Tour gewonnen. De weg ernaartoe was er echter een van ups en downs. Op de eerste twee dagen blonk Hirmer uit met rondes van 63 en 60 slagen. Niemand beheerste de relatief korte baan van de Gradi Golf Club bij Wroclaw zo goed als hij.

“Alles verliep de eerste twee dagen goed”, gaf de winnaar na afloop toe. De slotdag begon met een comfortabele voorsprong van vier slagen. Hirmer leek met nog 18 holes te gaan al de zekere winnaar, maar hij wist ook: “Het is altijd niet makkelijk als je zoveel voorsprong hebt en zo diep schiet om er op de laatste dag weer bij te zijn.”

Na twee birdies in het begin maakte Hirmer te veel fouten. “Elk slecht schot werd meteen afgestraft.” Eerst de bogeys op holes 3 en 9, daarna een triple bogey op de twaalfde. 

De derde Pro Golf Tour-titel is het resultaat van een sterke ontwikkeling die dit jaar al heeft geresulteerd in twee tweede plaatsen. “Ik ontwikkel me nu al een jaar consequent in de goede richting.” Er ontbrak niet veel en Hirmer zou deze week niet in Polen zijn geweest, maar op het BMW International Open, dat tegelijkertijd plaatsvond. Ondanks dat hij was uitgenodigd, besloot hij te starten op de Gradi Polish Open: “Uiteindelijk is de Pro Golf Tour de tour waarop ik speel. Af en toe krijg ik uitnodigingen voor andere tours, maar dit is mijn tour en daarom zou mijn focus hier ook op moeten liggen.” Vrijdag bleek de juiste beslissing.

Omdat bij het schrijven de website van de ProGolf Tour eruit lag, konden wij de scores van de Nederlanders nog niet verwerken.