Ayamonte, 24 juni 2022 – Davey Porsius uit Nederland en Gary Hurley uit Ierland leiden samen met 13-onder par na twee ronden in de Alps de Andalucía. De Fransman Matthieu Caron, de Spanjaard Jorge Maicas Redondo en de Franse amateur Julien Sale staan ​​op een gedeelde 3e plaats op 9-onder par. De huidige leider in de Orde of Merit, Tom Vaillant uit Frankrijk, Victor Casado uit Spanje en Carlo Casalegno uit Italië staan ​​samen op een gedeelde 6e plaats met 8-onder par.

Het was weer een mooie zomerdag met een aangename temperatuur die de spelers verwelkomde op Isla Canela Golf Club, Valle Guadiana Links golfbaan nabij Ayamonte, Spanje. Het spel begon om 8.15 uur vanaf zowel de 1e als de 10e hole. De scorecondities waren ’s ochtends opnieuw gunstiger voor de spelers vanwege de rustigere wind in vergelijking met de sterke aanhoudende wind die in de middag oppakte.

Davey Porsius nam de leiding na een geweldige ronde van 8 onder par. Porsius had een paar tegenslagen in zijn amateurcarrière, maar in 2018 veranderde dat toen hij de Twente Cup won, waardoor hij in het KLM Open mocht spelen en zich vervolgens wist te kwalificeren voor de Alpen Tour. Hij is nog steeds op zoek naar zijn eerste overwinning op de tour en hoopt dat hij deze week misschien het geluk heeft. Na zijn ronde merkte Porsius op hoe de golfbaan vandaag totaal anders speelde: “Het voelde vandaag als een heel andere baan dan gisteren. Vandaag was het slechts een zwakke wind uit de tegenovergestelde richting van waar ik gistermiddag mee speelde. Ik sla zeer goede ijzerslagen en met de windveranderingen heeft het me zeker geholpen om de controle over mijn spel te houden. ” Op weg naar de laatste ronde van vandaag heeft hij één doel voor ogen: “Ik wil natuurlijk winnen, ik heb de punten nodig om dichter bij de top 5 te komen. Als ik mijn ijzers kan blijven slaan zoals ik de afgelopen twee dagen heb gedaan, weet ik dat ik een goede kans maken op de overwinning.”

Vince van Veen volgt met met 7-onder par en Koen Kouwenaar vinden wij op plek 21 met een 4-onder. Lars Keunen wist eveneens de cut te halen en staat op 2-onder.