Vier Nederlanders wisten na twee ronden in Polen, en wel in het Gradi Polish Open 2022, de cut te halen die daar op twee-onder kwam te liggen. Philip Bootsma, de amateur Ricardo Veldman en de twee professionals Aydan Verdonk en Mike Toorop spelen daardoor op vrijdag hun derde en laatste ronde in het toernooi. Bootsma staat derde na 69 en 61 slagen en 10-onder par. Veldman wist op 5-onder te komen door 68 en 67 slagen te maken op de golfbaan van Gradi Golf. Veldman was zeker niet bogey vrij, hij maakte er zes over twee dagen maar ook elf birdies! Verdonk en Toorop delen met 3 en 2-onder de 26e en 37e plek.

Bootsma begon het toernooi met een dubbel bogey in zijn eerste ronde op woensdag. Hij wist vervolgens met vijf birdies en twee bogeys zijn ronde te eindigen met 69 slagen (-1). Op donderdag was het totaal anders met een bogey een eagle op een par 4 en acht birdies kwam hij op 61 slagen uit. Zijn score was niet de laagste ronde van de dag die kwam op naam van de Duitser Michael Hirmer met 60 slagen! Op de tweede dag had de 25-jarige 10 birdies in zijn ronde en geen bogeys of erger. 

De Nederlanders Mats Markovits en Dario Antonisse misten met cut op 1 slag. Michael Wedema eindigde op par na twee ronden en Peter Melching met +1. Max Albertus viel helaas ook af met een score na twee ronden van +3.