Deze week is de European Tour in Duitsland en wel in München voor het BMW International Open. Ook de Nederlanders Wil Besseling, Darius van Driel en Daan Huizing zijn afgereisd naar Golfclub München Eichenried.

Besseling (foto) die best wat last zal hebben van een jetlag na zijn optreden in het US Open, zal de eerste twee ronden samenspelen met de Duitser Nicolai von Dillinghause en de Engelsman Matthew Jordan. Van Driel zal de baan in gaan samen met de Engelsman Dale Whitnell en Duitser Timo Vahlenkamp. Huizing treft als medespelers de Amerikaan Julian Suri en de Australiër Zack Murray.

Een mooie flight die om 8.00 start is die met Sergio Garcia die samenspeelt met de Oostenrijker Bernd Wiesberger en de Zuid-Afrikaan Louis Oosthuizen.

Will Zalatoris heeft de nummer 1 positie in de algemene Order of Merit van de DP World Tour (European Tour) overgenomen. Besseling staat nu nog 37e en is al zeker van het speelrecht voor 2023. Van Driel staat nu nog 116de en Huizing vinden wij terug op plek 144. En waar staat Joost Luiten nu? Luiten is nu 156e in de algemene ranking van de Europese Tour waar de beste 123 hun kaart verlengen.