Los Angeles – 21 juni 2022 – Elitegolfer Matt Fitzpatrick behaalde zondag tijdens de 122e U.S. Open® zijn eerste overwinning in zijn carrière – en de eerste sinds hij merkambassadeur voor SKECHERS werd. Fitzpatrick, die in SKECHERS GO GOLF Pro 5 Hyper™ speelde, won met één slag en eindigde zesde onder par tegen uitdagende tegenstanders. Hij is de tweede speler in de geschiedenis, Jack Nicklaus was de eerste op Pebble Beach, die het U.S. Amateur (2013) en U.S. Open won op dezelfde locatie, The Country Club in Brookline, Massachusetts.

“Het hing zondag af van het einde en het winnen van mijn eerste major is al mijn hele leven mijn doel. Dat het gebeurde op deze baan waar ik het U.S. Amateur won, brengt gewoon zo veel emotie met zich mee”, vertelt Fitzpatrick. “Het weer was een grote uitdaging, maar ik bleef gefocust, dankzij het comfort en de prestaties van SKECHERS.”

“We wisten altijd al dat Matt een bijzondere speler was, dus dat hij in SKECHERS een carrièrebepalende overwinning behaalt op het historische U.S. Open is waardevolle publiciteit voor het merk SKECHERS GO GOLF”, aldus Michael Greenberg, CEO van SKECHERS. “De U.S. Open is een van de meest prestigieuze evenementen voor de sport, dus miljoenen kijkers op televisie zagen hoe een speler niet opgaf en tot het einde streed voor zijn eerste Majors-overwinning. Dit terwijl de schoenen het comfort en de prestaties leveren waar elke golfer naar verlangt. Er ligt zoveel in het verschiet voor deze kampioen, en we zijn vereerd dat we aan zijn zijde mogen staan.”

Na een succesvolle amateurcarrière werd Fitzpatrick prof op 19-jarige leeftijd. De Engelsman behaalde zijn eerste professionele overwinning in 2015 op de British Masters op de Woburn Golf Club. Het volgende jaar werd hij geselecteerd voor het Europese team van de Ryder Cup en won hij het 2016 DP World Tour Championship. Sinds zijn professionele debuut behaalde Fitzpatrick zeven overwinningen op de Europese Tour, waarvan hij de meest recente, de Estrella Damm N.A. Andalucía Masters op Real Club Valderrama, won. Hij staat momenteel op de 10e plaats in de World Golf Rankings.

Eerder dit jaar voegde Fitzpatrick zich bij het rijtje van SKECHERS golfprofessionals, waaronder Brooke Henderson, Colin Montgomerie en Billy Andrade, die op tour allemaal SKECHERS GO GOLF dragen. Voormalig quarterback en omroeper Tony Romo is ook een ambassadeur voor de golfschoenen en verschijnt in GO GOLF marketingcampagnes.

SKECHERS GO GOLF staat bekend om zijn lichtgewicht, hoogwaardige, stabiele en comfortabele ontwerpen en heeft een prominente plaats verworven binnen de golfcategorie. Dit naast de bekroonde hardloop-, wandel- en trainingscollecties van het merk. Bepaalde stijlen van The Comfort Technology Company™ bevatten kenmerkende innovaties zoals SKECHERS Arch Fit®, ULTRA GO® en Hyper Burst® demping, samen met andere essentiële kenmerken.

SKECHERS GO GOLF-schoenen zijn verkrijgbaar bij SKECHERS-winkels en op skechers.com, evenals bij geselecteerde retailpartners, waaronder gespecialiseerde golfwinkels.
Bijlagen
Thumbnail 99 KB jpg Matt Fitzpatrick (Fotocredits: David Cannon via Getty Images)

Over Skechers USA, Inc.
Skechers USA, Inc (NYSE: SKX), gevestigd in Manhattan Beach, Californië, ontwerpt, ontwikkelt en verkoopt een breed scala van lifestyle schoenen voor mannen, vrouwen en kinderen, evenals Performance-producten voor mannen en vrouwen. Skechers zijn beschikbaar in de Verenigde Staten en in meer dan 170 landen en gebieden wereldwijd via warenhuizen en speciaalzaken, in meer dan 3.170 winkelketens die het eigendom zijn van Skechers, via een select aantal retailers en online.

Het bedrijf managet de internationale bedrijfsstrategie door middel van een netwerk van wereldwijde distributeurs, joint venture partners in Azië, het Midden-Oosten en Mexico, en dochterondernemingen in Canada, Japan, India, in heel Europa en Latijns-Amerika.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.nl.skechers.com en volg ons op Facebook (facebook.com/SkechersBenelux) en Instagram (instagram.com/skechers_benelux).