Matt Fitzpatrick eindigde op zes onder en claimde zijn eerste overwinning als professional op Amerikaanse bodem en dat in een major. Rory McIlroy eindigde op een gedeelde vijfde plaats na een een-onder 69 en titelverdediger Jon Rahm sloot het toernooi af met 74 slagen. 

Fitzpatrick mixte vijf birdies met drie bogeys tijdens een boeiende laatste dag op de Country Club, zijn twee-onder 68 bleek genoeg om met zes-onder zijn eerste succes op Amerikaanse bodem als professional te vieren.

Wil Besseling eindigde op de gedeelde 56e plaats met een eindscore van +13. Op de laatste dag ging hij rond in 74 slagen en dat was doordat zijn putter opnieuw niet mee wilde werken. Zo had hij een drie-putt van iets meer dan twee meter op de 11e en miste hij er een aantal voor par van relatief korte afstand. Toch kan Besseling terugkijken op een fantastische prestatie waar spelers als Sergio Garcia, Shane Lowry, Cameron Smith en Louis Oosthuizen de cut niet wisten te halen. Voor de Nederlander was er een cheque van ruim 38.000 dollar.

De 27-jarige Fitzpatrick maakte een birdie op twee van zijn laatste vijf holes om met een ​​slag minder het toernooi te eindigen dan zijn mede spelende partner Zalatoris en Scottie Scheffler die in een flight voor hem speelde. Scheffler kwam dus net te kort om zijn tweede grote en vijfde PGA Tour-titel van het jaar binnen te halen. Masters winnaar Hideki Matsuyama eindigde op drie slagen achterstand na een laatste ronde van 65 slagen, de laagste ronde van het toernooi!

Door deze overwinning wordt Fitzpatrick de vierde Engelse speler die het US Open won en op dezelfde locatie waar hij in 2013 het US Amateur won. Hij won een cheque van ruim 3.1 miljoen dollar. Scheffler en Zalatoris ontvingen een cheque van ruim 1.8 miljoen.

Met vier-onder, 66 slagen, eindigde Collin Morikawa en daarmee werd hij gedeeld vijfde naast Rory McIlroy. De Noord-Ier flirtte met een late aanval in de laatste ronde met birdies op 14 en 15 maar eindigde zijn ronde met een par op 16,17 en 18 voor 69 slagen.

 

US Open: Geen beste derde ronde voor Wil Besseling; Fitzpatrick en Zalatoris leiden!