Spelen met Jordan Spieth in de derde ronde zal Wil Besseling toch onbewust de nodige spanning hebben opgeleverd. De Nederlander had het vooral de eerst e12 holes erg moeilijk waarin bogeys en een dubbel bogey zijn score omhoog brachten. Vanaf hole 12 tot 18 leek de rust eindelijk teruggekeerd en werden het parren.

In het begin leek zijn putter wel door stroop te gaan, zo moeizaam ging het. De putting stroke die hij de dagen ervoor had lieten zien, werden tikjes. Besseling miste daardoor par putts die zijn medespelers vaak van een grotere afstand wel maakten. Ons gevoel zegt dat hij in de laatste ronde, die hij trouwens samen speelt met Chris Naegel, een veel beter score zal binnen brengen. De Noord-Hollander staat nu met 71, 71 en 77 slagen met +9 gedeeld 58e.

Matt Fitzpatrick en Will Zalatoris namen na de derde dag samen de leiding in handen in het US Open. Titelverdediger Jon Rahm staat een ​​slag terug na een frustrerende finish.

Zalatoris noteerde een drie-onder 67 in omstandigheden met veel wind op The Country Club om naar vier onder te gaan en zo naast Fitzpatrick te komen, die drie birdies maakte in een vier-holes stretch voordat hij zijn derde ronde van 68 afsloot met een  bogey!

Rahm maakte een back-nine-aanval om kort de solo-voorsprong te pakken, alleen de Spanjaard die  de vierde speler sinds de Tweede Wereldoorlog kan worden die back-to-back US Open-titels wint, maakte net als Fitzpatrick een dubbel bogey op de laatste om zo naar de derde plaats te glippen.

De nummer 1 van de wereld, Scottie Scheffler, blijft binnen twee slagen van de leiding naast Keegan Bradley en Adam Hadwin. Rory McIlroy produceerde een reeks van par-saves om met een ​​drie-over 73 zijn score nog een beetje te redden en zondag op drie slagen afstand zijn ronde  te beginnen. 

Collin Morikawa had ook een off-day, hij zakte na een 77 op zaterdag naar zes slagen achterstand.

Zo’n 16 spelers staan binnen vijf slagen van de leiders en dat belooft een spannende zondag in Boston te worden.