Met twee ronden van 71 slagen is Wil Besseling erin geslaagd om de cut te halen in het US Open een van de belangrijkste major toernooien! De op 9 december in 1985 geboren Noord-Hollander zorgde voor een sensatie door een van de weinige Nederlanders te zijn die de cut in een major wist te halen. Besseling doet nu ook mee voor het prijzengeld waar de laatste plaatst altijd nog goed is voor een cheque van bijna 30.000 dollar en een gedeelde 41e plaats waarschijnlijk goed is voor bijna 50.000. De winnaar ontvangt later op zondag een cheque van ruim 2.2 miljoen. 

Met +2 deelt Besseling nu de 41e plaats en heeft slechts 7 slagen achterstand op de twee leiders te weten Colin Morikawa en Joel Dahmen. De twee staan op 5-onder maar voelen de hete adem van Rory McIlroy, Hayden Buckley, Jon Rahm, Aaron Wise en Beau Hossler die op 4-onder staan.

McIlroy had de leiding kunnen hebben mits hij op hole 3 geen dubbel bogey maakte. De Noord-Ier sloeg een ijzer van de afslag en vond de fairway. Zijn tweede slag van iets van 190 meter eindigde rechts van de green in de hoge rough waar zijn bal amper zichtbaar was. Met zijn derde slag raakte hij de bal wel maar deze ging slechts een metertje verder en bleef opnieuw in de zware rough. Ook met slag vier raakte hij de bal maar deze ging maar een stukje naar voren, opnieuw in de zware rough. Slag vijf eindigde gelukkig wel op de green en zijn een putt van ruim 7 meter viel voor dubbel bogey!

Joost Luiten speelde al eerder in diverse major toernooien mee en wist in 2020 in het PGA Championship ook de cut te halen.