Aravell, 18 juni 2022- Tom Vaillant wint de eerste editie van de 2022 Aravell Golf Open by Crèdit Andorrà met een uitstekende marge van 6 slagen en een driedaagse score van 22-onder par. De Fin Eemil Alajarvi sloot het toernooi af op de 2e plaats met een totaalscore van 16-onder par. Op de gedeelde 3e plaats eindigden de Nederlander Vince Van Veen en de Spanjaard Daniel Berna Manzanares met 15-onder par.

Koen Kouwenaar had op de derde dag met 66 slagen een van de betere ronden in het toernooi. Hij sloot met een score van 7-onder en een gedeelde 20e plaats het toernooi en in de algemene Order of Merit zakte hij van de eerste naar de tweede plaats. 

Lars Keunen eindigde met 5-onder op de gedeelde 30e plaats met een slag minder dan Davey Porsius die gedeeld 38e werd. 

De spelers hadden weer een mooie zomerdag met perfecte score-omstandigheden en een zeer hoge temperatuur die bijna de 40 graden bereikte voor de laatste ronde op Aravell Golf & Country Club in de buurt van Lleida, Spanje. Het spel begon om 8:00 uur en de leidersgroep startte om 9:28 uur.

De Franse amateur Tom Vaillant won vorige week nog het de Open de la Mirabelle d’Or in 2022 na een play-off en nu deze week met een uitstekende marge van 6 slagen. Hij eindigde het driedaagse toernooi met een score van 22-onder par, inclusief een bogey-vrije 8-onder laatste ronde. Hij wist trouwens de hele week bogey vrij te blijven! Tijdens de drie toernooi rondes maakte hij 20 birdies en 1 eagle. Vaillant is de nieuwe Order of Merit Leader geworden. Na zijn overwinning zei hij trots: “Ik speel heel solide. Alles ging vandaag heel goed, vooral tegen het einde van de ronde, toen de meeste putts vielen. Ik blijf op dit moment absoluut amateur, want ik heb een aantal doelen die ik dit jaar met het Franse nationale team wil bereiken. Ik word waarschijnlijk aan het eind van dit jaar prof.”

Eemil Alajarvi, die de hele week in de buurt van de top van het klassement staat, sloot zijn toernooi af op de 2e plaats met een driedaagse score van 16 onder par. Hij had vandaag een van de hoogtepunten van de ronde, met een hole-in-one op de par 3 9e hole. “Het was een goede week, ik ben heel blij. Mijn golf was de hele week erg goed. Ik doe volgende week mee en ik heb er zin in. Ik wil mijn positie de komende weken verbeteren en zien wat er gebeurt.”

Er was een gedeelde 3e plaats op 15-onder par, waaronder de Nederlander Vince Van Veen en de Spanjaard Daniel Berna Manzanares. Gary Hurley, die op de 4e plaats stond bij het ingaan van de laatste ronde, sloot zijn evenement af op de 5e plaats, 8 slagen terug van de overwinning. De Franse Julien Sale, amateur schoot een laatste ronde van 7-onder par om naar de 6e plaats te gaan.

Arthur Ameil-Planchin en Eemil Alajarvi hadden het hoogtepunt van de dag door beiden een hole in one te maken tijdens de laatste ronde van vandaag. Arthur maakte een hole-in-one op de par 3 12e hole en Eemil maakte een hole-in-one op de par 3, 9e hole.

Tom Vaillant is de nieuwe Alps Tour Order of Merit Leader. Koen Kouwenaar is opgeschoven naar de 2e plaats en de Italiaan Gregorio De Leo blijft op de 3e plaats.

Tom Vaillant van de inaugurele 2022 Aravell Golf Open door Crèdit Andorrà, verdiende 6.525 Order of Merit-punten. Omdat Tom een ​​amateurspeler is, werd de winnaarscheque van €5.800 opgeschoven naar Eemil Alajarvi.