Vince van Veen blijft ook na de tweede ronde van het Aravell Golf Open by Crèdit Andorrà de hoogst genoteerde Nederlander in het klassement. Lars Keunen, Davey Porsius en Koen Kouwenaar plaatsten zich ook voor de derde finale dag.

Van Veen kwam na de tweede ronde met 67 slagen het clubhuis binnen gewandeld. Met 10-onder heeft hij vier slagen achterstand op de twee leiders de Spanjaard Daniel Berna Manzanares en de Fransman Tom Vaillant. Keunen en Porsius delen met 3-onder de 35e plaats, de twee gingen in 69 slagen rond. Kouwenaar had een lage ronde nodig na zijn opening van 72 slagen. Met 68 slagen klom hij naar de 42e plaats en was ook hij door. De cut in Spanje kwam op 1-onder te liggen/

Manzanares en Vaillant delen samen de leiding met een 14-onder par. Eemil Alajarvi staat op slechts één slag terug van het paar met een tweedaags totaal van 13-onder par. Op de 4e plaats staat de Ierse Gary Hurley met een totaalscore van 11-onder par. Van Veen en Manuel Morugan delen de 5e plaats met 10-onder par op dus slechts 4 slagen van de leiding aan het einde van de ronde van vandaag.

Het was weer een mooie zomerdag met zeer hoge temperaturen. De eerste ronde werd herval om 7.30 uur vanwege de vertragingen van gisteren. Toen de eerste ronde eenmaal was afgelopen, voerde de Spanjaard Daniel Berna Manzanares het veld aan met een baanrecord van 10-onder par 61. Hij had een voorsprong van 1 slag op Eemil Alajarvi.

Daniel Berna Manzanares, die de leider na de eerste ronde was, maakte een 4-onder par in de tweede ronde en voor een totaal van 14-onder par. Hij werd professional in 2015 en is sindsdien een Alps Tour-speler. Na zijn ronde vertelde Daniel: “Ik vind het ontwerp van deze golfbaan erg mooi, de par 3 holes zijn moeilijk en de par 5 holes zijn erg leuk om te spelen. Ik denk dat mijn strategie me deze week tot nu toe het meest heeft geholpen.”

Vaillant, de winnaar van vorige week liet weten: “Het spel was geweldig, niet zo goed als gisteren, maar nog steeds erg solide. De baan speelde vandaag iets anders vanwege de wind, maar ik hield dezelfde strategie aan als gisteren en het werkte zeker. Morgen wil ik het hetzelfde doen als de dagen hiervoor en mijn best doen, 100% geven en nooit opgeven en zien wat er gebeurt.”

De laatste ronde van de inaugurele 2022 Aravell Golf Open door Crèdit Andorrà, begint zaterdag om 8:00 uur vanaf hole 1 en 10.

Een totaal van 50 spelers, waaronder 7 amateurs, haalden de cut die was vastgesteld op -1 (141). De laatste groep zal om 9.28 uur afslaan vanaf de 1e hole. De winnaar van de inaugurele 2022 Aravell Golf Open door Crèdit Andorrà, verdient €5.800 en 6.525 Order of Merit-punten.

Round 2 Leaders: Daniel Berna Manzanares and Tom Vaillant. Photo Credit: Federico Capretti/Alps Tour Golf
 

ALPS Tour: Eemil Alajarvi leidt en Vince van Veen beste Nederlander