Rory McIlroy heeft zijn 21e titel binnen op de PGA Tour na dat hij afgelopen zondag het Canadian Open won. “Ik wist dat Greg Norman, de man van het LIV Golf, er 20 had en dat was voor mij een extra motivatie om hem daarin te verslaan.”

McIlroy kwam op de laatste dag in gevecht met Justin Thomas en Tony Finau om uiteindelijk met twee slagen verschil de titel te winnen. Hij eindigde het toernooi op de Royal George’s Golf and Country Club met een ronde van acht-onder 62, die hem op 19-onder liet eindigen.

De overwinning van de Noord-Ier is zijn tweede van het seizoen en de 21e van zijn PGA Tour carrière.

Rory McIlroy noemt de PGA Tour de ‘beste Tour ter wereld’ na zijn overwinning in het Canadian Open en zegt dat de overwinning hem perfect voorbereid heeft op weg naar het US Open. McIlroy liet weten dat hij hoopt dat hij zijn vorm ook in het US Open op The Country Club in Brooklyn kan laten zien.

“Ik heb het gevoel dat het steeds moeilijker wordt om te winnen op de PGA Tour”, voegde McIlroy eraan toe. “Ik begon mijn ronde met een voorsprong maar moest een acht onder maken om de klus te klaren, dus het talent op deze Tour is echt, echt indrukwekkend.”