Justin Rose moest zijn laatste drie holes in par spelen om met een ronde van ​59 slagen te eindigen en wat deed hij, hij maakte vervolgens een bogey-birdie-bogey finish. Rose moest dus genoegen nemen met een ronde van 60 slagen!

Rose ging met zeven slagen achterstand de laatste ronde in van het Canadian Open en had weinig realistische hoop om te strijden voor een eerste PGA Tour overwinning sinds 2019.  Hij eindigde uiteindelijk met 14-onder par gedeeld vierde en op vijf slagen van de winnaar Rory McIlroy.

De voormalige nummer 1 van de wereld wist met drie eagles en zeven birdies er een een speciale zondag van te maken op de Royal George’s Golf en Country Club.

“Ik ben totaal teleurgesteld, want je weet zeker wat er op het spel staat”, vertelde Rose. “Ik heb nog nooit 59 gemaakt dus het was een mooi afsluiting van de week geweest. Ik zat precies tussen twee clubs in ik koos dus de verkeerde. Dat zijn de dingen die gebeuren.”

Rose liet verder weten dat hij met vertrouwen het 122e US Open ingaat.