Linn Grant eindigde de week met 24 onder en negen slagen vrij van zowel Henrik Stenson als Marc Warren in het Scandinavian Mixed. De historische DP World Tour overwinning in het toernooi, waar vrouwen en mannen speelden, is de Zweedse haar zesde wereldwijde overwinning sinds ze afgelopen zomer prof werd!

Darius van Driel werd gedeeld vierde met een eindscore van 14-onder in het toernooi. Het is dat hij nog twee relatief goede birdie kansen miste, anders had hij zelfs alleen op de tweede plaats kunnen eindigen. Voor Van Driel was er alsnog een flinke cheque van bijna 80.000 euro. 

De 22-jarige Grant, dit seizoen al twee keer winnaar op de Ladies European Tour, behaalde de grootste overwinning uit haar carrière op een evenement waar 78 vrouwen en 78 mannen uit de DP World Tour op hetzelfde parcours speelden voor één prijzengeld.

Grant nam een ​​voorsprong van twee slagen op de laatste dag op de Halmstad Golf Club en gaf nooit de controle uit handen. Zo begon ze haar ronde waarin zij op vijf van haar opening zes holes birdie maakte en op weg ging naar een briljante bogey-vrije 64 en dat op eigen bodem.

De Zweedse eindigde de week op 24 onder, negen slagen minder dan de Schot Marc Warren en toernooi mede-gastheer Henrik Stenson. Grant’s score was zo’n 14 slagen beter dan de dichtstbijzijnde vrouwelijke uitdager Gabriella Cowley.

“Ik zag mijn voorsprong pas bij de 13e green, waar een groot scherm stond, en het was best een schok”, gaf Grant toe. “Ik dacht misschien drie of vier slagen vooruit te lopen, maar toen ik er acht zag, had ik het gevoel dat ik een beetje kon uitademen en verder kon gaan en mijn ding kon doen. Ik hoop nu dat mensen vrouwengolf meer herkennen, sponsors naar de Ladies European Tour gaan en hopelijk pompt dit het vrouwenspel een beetje meer op.”

Op de vraag in hoeverre de gedachte was om de mannen te verslaan een motiverende factor was, voegde Grant eraan toe: “Dat was zeker het belangrijkste! Het is een fijn gevoel en ik heb de hele week het gevoel gehad dat het de meisjes waren tegen de jongens en wie dan ook zou winnen ik hoopte op een vrouw.”

Warren bestormde het veld op de laatste dag met een bogey-vrije ronde van 65 slagen, waarbij Stenson zich bij hem voegde op 15-onder na een birdie op de laatste hole. Scrivener eindigde op een gedeelde vierde plaats met de Spanjaard Santiago Tarrio en Van Driel, zo’n 10 slagen achter Grant.

Darius Van Driel knalt naar 5e plek in Zweden