Metz, 12 juni 2022 – Amateurgolfer Tom Vaillant wint de 2022 Open International de la Mirabelle D’Or met een birdie op de 4e extra hole van de play-off. De Fransman Tom Vaillant en de Italiaan Manfredi Manica sloten beiden hun laatste ronde af met 14-onder op Domaine de la Grange aux Ormes en moesten dus een play-off spelen. Omdat Vaillant amateur is ging het prijzengeld naar de verliezer van de play-off. Eén slag verder terug eindigde op de 3e plaats en 13-onder par de Fransen Franck Daux en Romain Guillon.

Vince van Veen eindigde als de hoogst genoteerde Nederlander met een score van 11-onder en een gedeelde zevende plaats. Davey Porsius en Lars Keunen werden 27e en 40e in het toernooi.  

De laatste ronde van de 2022 Open de la Mirabelle D’Or begon om 07:27 uur vanaf hole 1 en 10. De laatste groep startte om 09:00 uur vanaf de 1e hole. Met opnieuw een mooie dag konden de toeschouwers genieten van de spelers en de Domaine de la Grange aux Ormes. De golfbaan heeft dit evenement georganiseerd sinds het eerste jaar in 2003. Het werd een officieel onderdeel van het Alps Tour-schema sinds 2005.

Koen Kouwenaar, blijft de huidige leider van de Alps Tour Order of Merit. Hij heeft een voorsprong van 406,74 punten op Tom Vaillant, die naar de tweede plaats is opgeschoven. Kouwenaar miste de cut in dit toernooi. Porsius is inmiddels gestegen van  de 30e plaats naar 19e plaats in de Order of Merit en een plaats lager staat Van Veen 19e en Keunen vinden wij terug op plek 21. 

Tom Vaillant, winner of the 2022 Open International de la Mirabelle D’Or. Photo Credit: Federico Capretti/ Alps Tour Golf

ALPS Tour: Trehet en Sugrue leiden in Open de la Mirabelle D’Or Van Veen beste Nederlander!