Charl Schwartzel heeft zich verzekerd van zijn grootste betaaldag van zijn golfcarrière door overwinning te behalen in het inaugurele evenement van de LIV Golf Invitational Series.

Schwartzel wist met een laatste ronde van twee-over 72 op de Centurion Club de week af te sluiten met zeven-onder en daarmee twee slagen voorsprong op zijn landgenoot Henni Du Plessis. Schwartzel verdiende 4 miljoen en als extra bonus nog eens 750.000 omdat hij deel uitmaakte van Stinger GC, die samen met Branden Grace en Louis Oosthuizen de teamcompetitie en ieder 750.000 won! 

“Eerlijk gezegd ben ik opgelucht!” zei Schwartzel. “Het was moeilijk om daar te eindigen. Ik maakte een grote fout op 12, waardoor ik op mijn achterste been stond en ik moest gewoon kalm blijven. Ik maakte het een beetje moeilijker dan het had moeten zijn, maar ik ben gewoon trots op hoe ik heb volgehouden en het winnen is een geweldig gevoel.”

Grace had een ronde van 65 om op vijf onder te eindigen samen met de Amerikaan Peter Uihlein, terwijl de Engelse Sam Horsfield op de vijfde plaats eindigde voor Oliver Bekker en Adrian Otaegui. Dustin Johnson eindigde de week op de achtste plaats op één onder.

Oosthuizen en Graeme McDowell sloten beide de week af met één over. Sergio Garcia eindigde op zes over na een laatste ronde van 75 en Phil Mickelson die zijn eerste competitieve start sinds februari had tekende zijn kaart met een zes-over 76 om te eindigen op 10 over par.

Stinger GC won de teamwedstrijd met 20 onder, waarbij het kwartet 14 schoten uit de buurt van de Crushers GC-kant onder aanvoering van Uihlein eindigde. Het Majesticks GC-team van Horsfield, Laurie Canter, Ian Poulter en Lee Westwood eindigde als derde op vijf onder.

LIV Golf: Charl Schwartzel blijft aan de leiding