Op de Challenge Tour in Noord Spanje wisten helaas geen van de Nederlanders zich voor het weekend te plaatsen. Stan Kraai, Robbie van West en Lars van Meijel eindigden na hun tweede ronde op +2, +4 en +6 waar de cut op par kwam te liggen.

Kraai had de beste papieren om de cut te halen maar vier bogeys en slechts een birdie in zijn twee ronde zorgden ervoor dat hij ook naar huis kon. 

In Zweden wisten de Nederlander Darius van Driel en de Nederlandse Amerikaan Johannes Veerman met 4-onder zich eenvoudig te plaatsen voor het weekend. Op de golfbaan van de Halmstad Golf Club in Tylösand wist Van Driel zijn tweede ronde in 69 slagen te eindigen en Veerman in 71. Daan Huizing bleef een lange tijd rond de cut maar had minimaal twee birdies nodig in zijn laatste holes. Helaas werd het een bogey en met par voor de wedstrijd miste hij de cut op twee slagen. 

Van Driel (foto) had opnieuw een bogey op de zevende hole, een par 3 van iets meer dan 200 meter. Net als gisteren miste hij de green rechts. Ook op de 17e hole werd opnieuw bogey gemaakt en opnieuw was het een par 3 hole. Gelukkig wist Van Driel ook nog vijf birdies te maken!

De 33-jarige Jason Scrivener (foto) wist met 68 en 64 slagen bovenaan het klassement te komen en leidt in het toernooi met 12-onder par.

Darius van Driel en Daan Huizing rond par na eerste ronde in Zweden