Deze week is de Challenge Tour in Noord Spanje en wel op de Empordà Golf in Girona. Drie Nederlanders spelen daar deze week in mee en wel Stan Kraai, Robbie van West en Lars van Meijel. 

Kraai had de beste start van de drie. De 24-jarige maakte vier birdies maar ook helaas een dubbel bogey en een bogey voor een ronde van 1-onder. Van West ging rond in 71 slagen en staat dus +1 voor de wedstrijd. Lars van Meijel, de hoogst genoteerde Nederlander op de Challenge Tour ranking, had een niet al te beste opening in het toernooi.  Hij had twee birdies maar ook drie bogeys en een dubbel bogey en eindigde zijn ronde op +3. 

Opvallend is dat de zevende hole waar Kraai een dubbel bogey maakte ook door de twee andere Nederlanders een bogey werd gemaakt.

Kraai heeft nu de beste papieren om de cut te halen maar de overige Nederlanders hebben ook laten zien dat ze laag kunnen gaan op de tweede dag. De hoop blijft dat er drie doorgaan naar het weekend.

De leiding kwam in handen van een aantal Spanjaarden en een Fin.  Javier Sainz met Alejandro del Rey en Manuel Elvira en Matias Honkala. Zij delen de leiding met 4-onder.