Metz, 8 juni 2022- Na een week vrij, verhuist de tour naar de noordoostelijke regio Grand Est in Frankrijk voor de Open International de la Mirabelle D’Or. Het toernooi wordt gespeeld van 10 t/m 12 juni op Golf Domaine de la Grange Aux Ormes bij Metz, Frankrijk. Op 9 juni wordt de traditionele pro-am met 40 teams gespeeld.

Het toernooi heeft dit jaar zijn 19e editie bereikt, maar het maakt sinds 2005 deel uit van het Alps Tour-schema. Het evenement heeft in de loop der jaren verschillende winnaars gehad, waaronder de Italiaanse Lorenzo Gagli en de Spaanse Alejandro Del Rey die nu DP World Tour Players zijn. De huidige titelverdediger is de Franse Franck Medale die in 2021 won met een score van 14-onder par. Op 30 mei werd er een kwalificatie-evenement gespeeld bij de gastheer van het toernooi, Golf Domaine de la Grange Aux Ormes, dat spelers de mogelijkheid bood om zich te kwalificeren voor de extra 7 beschikbare plekken in het evenement van deze week.

In het deelnemersveld van deze week is de huidige Order of Merit Leader, de Nederlander Koen Kouwenaar (foto), naast de andere top 8 spelers in de huidige rangschikking: Gregorio De Leo, Stefano Mazzoli, Tomas Bessa Guimaraes, Pierre Pineau, amateur Julien Sale, Mathias Eggenberger en amateur Tom Vaillant, die allemaal proberen de 2022 Open de La Mirabelle D’Or-titel te veroveren.

Er zullen 144 spelers van 20 verschillende nationaliteiten strijden om een ​​prijzenpot van € 40.000 en 45.000 punten. De winnaar van de 2022 Open International de la Mirabelle D’Or verdient € 5.800 en 6.525 Order of Merit-punten. Het is een strokeplay-toernooi met 54 holes, waarbij na 36 holes de top 40 spelers de cut zullen halen. 

De golfbaan

Golf Domaine de la Grange Aux Ormes in Metz in Frankrijk is een baan van 6436 meter par 70. Het is ontworpen door Philippe Gourdon en is geplaatst op een golvend terrein dat elke speler verschillende uitdagingen biedt. De golfbaan wordt omlijnd door eeuwenoude bomen en waterhindernissen, maar biedt toch uitzicht op het omliggende platteland en op Val Messin. Het kasteel op de achtergrond is het kenmerkende uitzicht van het landgoed. De fairways zijn relatief breed, maar de dichte rough kan elke inconsistente tee-shot bestraffen. Golf Domaine de la Grange Aux Ormes heeft 27 holes, een 18 holes golfbaan genaamd “Le Bois Brûlé” en een 9 holes golfbaan genaamd “Le Breuil”. “Le Bois Brûlé” is al heel lang de gastheer van dit toernooi.