Bryson DeChambeau, Patrick Reed en Rickie Fowler zullen hoogstwaarschijnlijk de nieuwe namen worden in de door Saudi gesteunde serie.

Zowel DeChambeau, Reed als Fowler zullen zich binnenkort inschrijven, volgens de organisatie en wel voorafgaand aan het tweede toernooi van de serie in Portland, VS, dat later deze maand begint.

Het inaugurele evenement van de LIV Golf Series begint donderdag op de Centurion Club, met onder andere Phil Mickelson, Dustin Johnson en Sergio Garcia in het deelnemersveld met 48 spelers.

In februari ontkende DeChambeau dat hem 100 miljoen was aangeboden om deel te nemen aan de tour, en schreef op zijn officiële Twitter-account: “Hoewel er veel gespeculeerd is over mijn steun voor een andere tour, wil ik heel duidelijk maken dat zolang aangezien de beste spelers ter wereld de PGA Tour spelen, ik dat ook zal blijven doen.”

De 28-jarige DeChambeau (foto) nam pas donderdag afstand van de tour en beweerde dat hij in dit stadium van zijn carrière niet het risico zou nemen om mee te doen.

“Er wordt duidelijk veel gepraat”, zei de winnaar van de US Open 2020 na zijn openingsronde op het Memorial Tournament. Voor mij persoonlijk denk ik niet dat ik op dit moment op een plek in mijn carrière ben, waar ik dat soort dingen kan riskeren”.

In mei zei vijfvoudig PGA Tour-winnaar Fowler dat hij was benaderd door de LIV Tour, maar “op de een of andere manier geen beslissing had genomen”.

“Ik heb in het verleden gezegd of ik momenteel denk dat de PGA Tour de beste plek is om te spelen? Ja. Denk ik dat het beter kan? Ja,” voegde Fowler eraan toe.
Mickelson: LIV Golf kan veel goeds doen voor het spel

Mickelson zegt dat hij zich “zo goed” voelt over de balans die het spelen in de LIV Golf Series biedt en voegde eraan toe dat hij niet zal stoppen met de PGA Tour tijdens een gespannen persconferentie op woensdag.

Dustin Johnson, Graeme McDowell en Louis Oosthuizen moesten moeilijke vragen beantwoorden op de persconferentie voor het openingsevenement van de LIV-tour.

Het spel kent ook teams met een aanvoerder en wel hieronder:

Teamnamen met hun aanvoerders die als eerste genoemd worden.

4 ACES – Dustin Johnson, Shaun Norris, Oliver Bekker, Kevin Yuan

HY FLYERS – Phil Mickelson, Justin Harding, TK Chantananuwat (a), Chase Koepka

PUNCH – Wade Ormsby, Matt Jones, Ryosuke Kinoshita, Blake Windred

CLEEKS – Martin Kaymer, Pablo Larrazabal, JC Ritchie, Ian Snyman

IRON HEADS – Kevin Na, Sadom Kaewkanjana, Hideto Tanihara, Viraj Madappa

SMASH – Sihwan Kim, Scott Vincent, Jinichiro Kozuma, Itthipat Buranatanyarat

CRUSHERS – Peter Uihlein, Richard Bland, Phachara Khongwatmai, Travis Smyth

MAJESTICKS – Ian Poulter, Lee Westwood, Sam Horsfield, Laurie Canter

STINGER – Louis Oosthuizen, Hennie du Plessis, Charl Schwartzel, Branden Grace

FIREBALLS – Sergio Garcia, David Puig (a), James Piot (a), Jediah Morgan