Tiger Woods heeft bevestigd dat hij volgende week niet zal deelnemen aan het US Open na zijn terugkeer op de Masters.

In een verklaring op Twitter onthulde hij dat zijn lichaam sterker moet worden om aan meer aan majors en golftoernooien deel te kunnen nemen en daarom dit toernooi te zullen skippen. Hij liet wel weten dat hij volgende maand hoopt terug te keren voor de 150e Open in St. Andrews.

De 46-jarige moest zich in mei na drie rondes terugtrekken uit het US PGA Championship en voelt zich nog niet klaar voor de volgende major van het jaar.

“Ik hoop en ben van plan klaar te zijn om in Ierland te spelen in de JP McManus Pro-AM en in The Open van volgende maand. Ik kijk er echt naar uit!” Woods liet verder weten: “Nou, ik heb pijn. Ik weet dat dat een feit is. We zullen nog wat werk moeten verrichten en zien hoe het gaat”.

Wil Besseling speelt wel in het US Open, zijn tweede plek in het Porsche European Open gaf de Noord-Hollander toegang tot deze belangrijke major.